Sommer-dip-tips: Ærte-avocadocreme

Sommer-dip-tips: Ærte-avocadocreme

Hen over sommeren deler jeg hver søndag én af mine favorit-dips her på bloggen. I dag er det en ærte-avocadocreme, som er supernem at lave, børnevenlig og så lækker, at den næsten kan gå for at være en dessert.

Jeg elsker de friske, sprøde ærter og kunne snildt spise en stor skål hver dag hele sommeren. Det kunne mine unger for øvrigt også. I denne ærte-avocadocreme giver ærternes naturlige sødme sammen med den fede avocado og et skud syre i form af citronsaft tilsammen en dip, som passer perfekt sammen med sommerens grillmad eller som sandwichspread.

De danske ærter er i sæson i de tre sommermåneder juni, juli og august. Uden for denne periode er de frosne et glimrende alternativ. Både de friske og de frosne ærter er søde, saftige og rige på protein, kostfibre og A-vitamin.

Ærte-avocadocreme – det skal du bruge

  • 400 g friske ærter (eller 2 dl frosne)
  • 2 bløde avocadoer
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk vand
  • Salt og peber

Ærte avocado dip

Ærte-avocadocreme – sådan gør du

Bælg ærterne, hvis du bruger friske. Bruger du i stedet frosne, så overhæld dem med kogende vand og hæld ærterne over i en sigte efter et par minutter. Skyld derefter med koldt vand

Halver avocadoerne, fjern stenen og skrab kødet ud med en ske

Mos avocadokødet med vand og citronsaft og vend blandingen med ærterne

Smag til med salt, peber og citronsaft

Juster evt. konsistensen med ekstra vand. Blend dippen, hvis du gerne vil have en mere lind konsistens. Det synes jeg dog er synd at gøre, når der er friske ærter i

Ærte-avocadocreme

I går spise vi dippen med hjemmelavede kyllingenuggets (kyllingestykker vendt i grov rasp og stegt i et tykt lag olie). Den passer også fortrinligt sammen med grillede rejer eller som smørrepålæg i en burger eller sandwich.

Variationer: Tilsæt f.eks. hvidløg, lidt friskhakket chili eller tørrede chiliflager, purløg, karse eller mynte

Næste uges dip-tips er opskriften på en lækker grov remoulade med spidskål og bladselleri

Follow:

4 Comments

  1. 27. juni 2017 / 22:25

    Årh, det er så godt – en skefuld chilimayo og en håndfuld majs deri er også sindssygt godt, hvis man skal lave meximad til 😀

    – A

    • 27. juni 2017 / 22:35

      Uhm, det lyder vildt lækkert! Det må vi prøve, en dag, hvor menuen er mexicansk

  2. 26. juni 2017 / 8:56

    Hvor er det fedt med inspiration til dip. Det er rigtigt at det giver et ekstra pift til maden med noget lækkert at dyppe i. Jeg glæder mig til flere dip-opskrifter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *