Opskrift på nem og børnevenlig kartoffelsalat

Opskrift på nem og børnevenlig kartoffelsalat

For et par dage siden lagde jeg en opskrift på bagt laks med tomatsalsa på bloggen. Den blev serveret sammen med klassisk tilbehør på denne årstid: en nem og børnevenlig kartoffelsalat. Og det er en enkel og hurtig grundopskrift på dette, som jeg deler her.

Jeg bruger en 3,5 % ymer, da jeg synes, at det giver en god konsistens og smag. Hvis du vil have dressingen endnu lettere, kan du bruge en letmælksyoghurt i stedet. Du kan også blande mayonnaise i, hvis du vil have en lidt federe version.

Hvis du ikke har pasteuriserede æggeblommer, kan du bare bruge to æggeblommer fra friske æg i stedet.

Fyldet kan varieres alt efter smag og grøntsagsskuffens udvalg. Mine børn er vilde med ærter, og det er hurtigt og nemt lige at tage en pose op af fryseren. Det er altid en fryd at bælge friske, danske ærter og bruge dem – men det kræver altså lidt længere tid til madlavningen. Især hvis ungerne skal hjælpe… Bland gerne andre grøntsager i, f.eks. peberfrugt, agurk, gulerødder eller tomat eller brug dem til at toppe kartoffelsalaten ved servering. En kvist persille eller et bundt purløg er også alletiders at drysse ovenpå.

Det skal du bruge – børnevenlig kartoffelsalat til 4 personer

  • 1,5 kg nye kartofler
  • 6-7 dl ymer
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer (eller to friske)
  • 0,5 citron
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk æbleeddike
  • salt og peber
  • 0,5 løg
  • 250 g ærter (gerne fra frost)

Nem og børnevenlig kartoffelsalat – sådan gør du

Rengør kartoflerne og kog dem i ca. 15 minutter – gerne med en kvist løvstikke. Sluk for varmen og lad kartoflerne blive i vandet indtil de er møre

Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af

Rør imens en dressing af ymer, æggeblommer, citronsaft, dijonsennep, æbleeddike og finthakket løg. Smag til med salt og peber

Hvis du bruger frosne ærter, så overhæld dem med kogende vand. Eller bland dem i dressingen direkte fra frost, hvis salaten først skal spises efter nogle timer. På den måde fungerer ærterne også som køleelement

Skær kartoflerne i mundrette stykker og vend dem med dressingen og ærterne

Follow:

2 Comments

  1. 14. juni 2017 / 11:30

    Jeg er helt vild med kartoffelsalat. Jeg har dog aldrig prøvet det med dijonsennep. Hvis jeg skal prøve at lave det, skal jeg virkelig gemme senneppen væk inden børnene ser den!.

    • 14. juni 2017 / 23:20

      Ja, jeg kender godt det dér med, at nogle råvarer skal gemmes langt væk, hvis ikke børnene skal afvise maden på forhånd😆 Jeg synes, at dijonsenneppen giver et stærkt pift til den cremede dressing, men den kan fint undværes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *