Nemme hverdagsretter: Broccolisalat med kylling- og baconstykker

Nemme hverdagsretter: Broccolisalat med kylling- og baconstykker

Denne søndag holder min ugentlige dip-tip-serie en pause. Det bunder i den simple årsag, at jeg oven på den seneste uges Madskole ikke orker at stå i køkkenet i et par dage. I stedet kommer her opskriften på den salat, som jeg serverede sidste uges karrydip sammen med: en fyldig broccolisalat med kylling- og baconstykker. Den er simpel og nem at lave, men smager virkelig godt og er skøn mættende pga. det store fiber- og proteinindhold.

Quinoa, som er spækket med sunde sager, er med til at gøre salaten dejlig fyldig. Du kan erstatte quinoa med f.eks. bulgur, pasta, kikærter, ris eller perlespelt.

Jeg har brugt en stegt kyllingefilet, som jeg havde i overskud. Hvis du ikke lige har sådan én liggende, kan du sagtens bruge et andet stykke kød eller bare stege et stykke kylling (ca. 120g) i 10-15 minutter, til det er gennemstegt. Jeg plejer at købe en stor pakke med kyllingefileter, stege dem og fryse dem ned enkeltvis. Så har jeg altid en rest til en ret som denne eller til f.eks. pastasalat, sandwich eller brændende kærlighed.

Brocolisalat med kylling og bacon

Broccolisalat med kylling- og baconstykker – Det skal du bruge

  • 4 dl kogt quinoa
  • 100 g bacon
  • 1 hel broccoli
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket frisk chili
  • 1 stegt kyllingefilet eller andet kød (ca. 120 g)
  • Lidt friskpresset citron
  • Et skvæt balsamico
  • Salt og peber
  • 1 hoved hjertesalat
  • 75 g gedeost
  • Evt. en håndfuld pinjekerner

broccolisalat

Broccolisalat med kylling- og baconstykker – Sådan gør du

Start med at koge 3,5 dl quinoa i ca. 10 minutter (eller lidt kortere end pakken anviser, hvis du bruger et alternativ). Hæld vandet fra og stil kornene til side

Hvis du bruger bacon fra slagteren, så begynd med at pudse baconstykkerne og fjern evt. ben. Skær kødet i tern og steg dem i 5 minutter i deres eget fedt på en stor pande. Hvis du bruger bacon fra køledisken, skærer du blot disse i mindre stykker og steger dem i nogle minutter

Fjern den hårde yderside af broccolistokken og skær resten af stokken i tern.

Hak løg, hvidløg og chili. Steg det sammen med broccolistokken og baconstykkerne i 5 minutter. Hvis det bliver for tørt, kan du tilføre lidt olie

Del brocollihovedet i buketter og blancher dem evt. ved at overhælde dem med med kogende vand og lade det stå i et par minutter. Hvis du hellere vil have mest muligt bid i broccolien, undlader du bare dette og bruger buketterne rå

Vend broccolistykkerne i ingredienserne på panden og steg videre i 5-10 minutter (tilsæt evt. ekstra olie)

Skær kyllingen i mundrette bidder og tilsæt dem sammen med quinoa. Lad hele retten blive godt varm og smag derefter til med citronsaft, salt, peber og balsamico

Pil bladene af hjertesalaten og skyl dem. For indersiden af en stor skål med bladene

broccolisalat med kylling- og baconstykker

Fordel broccolisalat med kylling- og baconstykker oven på bladene

sund broccolisalat

Smuldr gedeosten på toppen. Hvis du har nogle pinjekerner kan du riste dem på en tør pande og drysse dem øverst

broccolisalat med kylling- og baconstykker

Server f.eks. med karrydressing, hummus-guacamole eller bare som den er. Salaten smager også rigtig godt kold, så du kan sagtens gemme resten til frokost dagen efter.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *