Dip-tips: Karry-æbledressing

Dip-tips: Karry-æbledressing

Ugens dip-tip er opskriften på en lækker karry-æbledressing, som er hurtig at røre sammen og som udgør en god basis for en masse forskelligt sandwichfyld.

Karry er en krydderiblanding, som – i den version vi typisk køber i de danske supermarkeder – er gul og mild i smagen. I opskriften her bliver den afstemt med syrlighed og sødme fra æbler, fedme fra mayonnaise og en skarp afrunding fra rødløg og kapers. Det giver en dressing, som kan peppe en lang række forskellige retter op – fra sild til kylling/bacon eller en æggesalat.

Karry-æbledressing – Det skal du bruge

  • 1 lille rødløg
  • 2 spsk æbleddike
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 dl creme fraiche 9% eller græsk youghurt
  • 2 spsk mayonnaise (hvis du vil røre den selv, giver jeg dig tips og en opskrift her)
  • 1,5-2 spsk karry
  • 2 æbler
  • 1 spsk kapers
  • Salt og peber

Opskrift karrydressing

Karry-æbledressing – Sådan gør du

Hak rødløget fint

Bland en marinade af æbleeddike og citronsaft og hæld den over løgstykkerne. Lad det stå og trække imens du forbereder resten af dippen

Bland creme fraiche og mayonnaise. Vend karryen i

Der kan være stor forskel på forskellige produkters karrystyrke. Jeg bruger den fra Urtekram, og det passer med ca. 2 spsk. Men start med at bruge 1,5 spsk og smag dig frem til en tilpas spicy dressing

Skyl æblerne og skær dem i små tern

Lad dippen hvile i køleskabet en halv times tid og smag den derefter til med friskpresset citronsaft, salt og peber

Karry-æbledressing

Dressingen kan f.eks. bruges oven på marinerede sild, i en klassisk kylling-baconsandwich eller -salat, oven på stykker af stegt andebryst, i en rissalat eller som dressing til kolde kødboller. Du kan også tilsætte to hårdkogte æg eller en dåse tun og bruge den som sandwichfyld.

dressing med karry og æble

Karry-æbledressingen er her serveret sammen med en broccolisalat med quinoa, sprød bacon og gedeost. Den opskrift kommer en anden dag

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *