Stop madspild: Nemme hjemmelavede rugbrødscroutoner

Stop madspild: Nemme hjemmelavede rugbrødscroutoner

Jeg bager efterhånden selv alt vores brød herhjemme. Det kan nogle gange være en kunst at få timet rugbrødsproduktionen. For når først det nye rugbrød er bagt, gider vi jo ikke at sidde og tygge i det, der er flere dage gammelt og efterhånden godt tørt. Derfor forsøger jeg at bruge rugbrødsresterne i f.eks. nyt brød, grød eller som i denne opskrift: nemme hjemmelavede rugbrødscroutoner.

Det giver både mindre madspild og en mulighed for mere fylde, sundhed og mæthed i f.eks. en helt simpel tomatsuppe. Holdbarheden af det halvgamle rugbrød forlænges gevaldigt og de nemme hjemmelavede rugbrødscroutoner holder sig sprøde i mange dage.

Fremgangsmåden er helt simpel og du kan bruge lige de krydderier eller friske krydderurter, du har ved hånden. Opskriften her er med 4 skiver rugbrød, men kan naturligvis skaleres, ift. hvor mange rester du har.

Nemme hjemmelavede rugbrødscroutoner – det skal du bruge

  • 4 skiver rugbrød
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • En håndfuld friske krydderurter eller 2 tsk tørrede

Nemme hjemmelavede rugbrødscroutoner

Nemme hjemmelavede rugbrødscroutoner – sådan gør du

Tænd ovnen på 215 grader varmluft

Skær rugbrødet i tern eller smuldr det i mindre stykker med fingrene

Bland alle ingredienserne i en skål eller en frysepose og massér krydderierne godt ind i brødstykkerne

Læg croutonerne på en bageplade med bagepapir, sæt pladen i ovnen og bag dem ved 215 grader i ca. et kvarter

Hold øje med, at de ikke bliver sorte og rod gerne lidt rundt et par gange undervejs

Brug dem f.eks. i suppen eller salaten. Afhængigt af, hvilke krydderier du har valgt, smager de også lækre oven på f.eks. Skyr eller et andet morgenmadsprodukt

Opbevar de afkølede croutoner i et glas eller en dåse med tætsluttende låg

Variationer: Du kan også bruge f.eks. to fed friskpresset hvidløg eller en halv finthakket chili for at få en omgang mere spicy nemme hjemmelavede rugbrødscroutoner

I stedet for at bage rugbrødscroutonerne i ovnen kan du også stege dem på en pande (du skal bruge ret meget olie) og lægge dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle bagefter

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *