Seneste indlæg

  • Fiskeruller med rejer

    Fiskeruller med rejer
  • Min yndlingsingrediens: Maria Charlottes Surdej

    Min yndlingsingrediens: Maria Charlottes Surdej
  • Stenbiderrogn – den sunde danske kaviar

    Stenbiderrogn – den sunde danske kaviar
  • Hjemmelavede kopnudler

    Hjemmelavede kopnudler

Æblekage til 1 person – bagt i mikroovnen

Æblekage til 1 person – bagt i mikroovnen

Herhjemme i min barselsboble er jeg blevet lidt for glad for at udvikle kageopskrifter, som passer til 1 person og som ikke skal bages i ovnen. Denne opskrift på æblekage i mikroovn er blandt favoritterne. Og ja – der er lidt rigeligt flødeskum på… Men de dér ammedepoter skal vel også opretholdes.

Det er en klassisk æblecrumble og den kan være klar 10 minutter efter, at lækkersulten har meldt sig. Hvilket er ret farligt, hvis man som jeg ganske ofte bliver lækkersulten.

Kagen bliver ikke helt lige så sprød, som hvis den var lavet i en rigtig ovn – men den smager virkelig godt og er helt enkel at lave. Og så endda af ingredienser, som jeg altid har i mit køkken i forvejen.

Hvis du gerne vil lave kage til flere personer, kan du bare gange mængderne og bagetiderne op. Jeg har med succes prøvet op til en faktor 4.

Æblekage i mikroovn – det skal du bruge

  • 1 æble
  • 1 tsk. vand
  • 1 tsk. brun farin
  • 1 nip vanille
  • 0,5 tsk. kanel
  • 12 mandler
  • 1,5 spsk. sukker
  • 2 spsk. mel
  • 1 spsk. havregryn
  • 1,5 spsk. koldt smør

Æblekage til 1 person

Sådan laver du æblekage i mikroovn

1. Skræl æblet og skær det i små tern. Bland stykkerne med vand, brun farin, vanille og kanel i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen.

Æblekage mikroovn

2. Bag æblestykkerne ved 800 watt i 1 minut, hold en kort pause og giv dem 30 sekunder mere, til de er møre men ikke udkogte.

3. Hak mandlerne og bland alle de resterende ingredienser med fingrene.

Æblecrumble 1 person

4. Fordel crumble-massen over æblerne og bag det hele ved 800 watt i 1 minut. Hold en kort pause og bag 1 minut mere.

Æblecrumble mikroovn

5. Æblekagen kan spises som den er, men smager allerbedst med en klat kold creme fraiche, flødeskum, vanilleis eller skyr rørt med lidt kanel og vanille.

Hvis du har lyst til alt prøve en anden af mine favoritter bagt i mikroovnen, så er denne chokoladekage også et sikkert hit.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags