
I den by, jeg hvor jeg bor, er vi en flok, der har fællesspisning hver 4. uge. Vi låner den lokale ungdomsklubs køkken og skiftes til at arrangere. Jeg er megafan af konceptet og kan anbefale det til alle, der gerne vil bo i hus, men ikke har lyst til at forskanse sig bag en ligusterhæk. Faktisk måtte det gerne være en gang om ugen, hvis jeg kunne bestemme. Det er dog ikke kun op til mig – men til gengæld var jeg sidste gang på madholdet og fik lov til at bestemme menuen. Vi lavede asiatisk kartoffelsuppe med kyllingestykker, som er en nem, billig og børnevenlig ret.
Opskriften deler jeg nedenfor i mængder, der passer til ca. 10 personer. Du kan naturligvis bare skalere ned eller op, men suppen kan fint holde sig et par dage i køleskabet (eller længere tid fryseren). Så hvis du ikke skal lave mad til mange personer, kan du bruge fremgangsmåden her til at lave mad til flere dage. Vent dog med at tilsætte limesaft og korianderblade til den dag, du spiser suppen.
Du kan sagtens udelade kyllingestykkerne og i stedet bare servere den som en vegetarisk asiatisk kartoffelsuppe.
Det skal du bruge
- 3 kg kartofler
- 3 løg
- 5 porrer
- 2-3 spsk. karry
- 3 liter hønseboulion
- 3 dåser kokosmælk
- 5 limefrugter
- 600 g kyllingebryst eller -inderfilet
- Et bundt koriander
Tilbehør: Brød, flutes eller ris
Sådan laver du asiatisk kartoffelsuppe
Skræl kartoflerne og skær dem i terninger
Pil løgene og hak dem fint
Rengør porrerne og skær dem i ringe
Steg kartofler, løg, porrer og karry i olie i 5 minutter til det hele har fået lidt farve, men ikke skorpe
Hæld bouillon og kokosmælk over og bring suppen i kog
Lad suppen småsimre imens du skærer kyllingen i tern
Hæld kyllingestykkerne i suppen, når den har simret i 5 minutter
Lad det hele simre videre i 8-10 minutter og tjek, at kartoflerne er møre og kyllingen kogt
Blend suppen (eller lad være, hvis der ikke er nogen af de spisende, som er sarte over for chunks i suppe)
Smag til med salt og limesaft
Server suppen med friskhakket koriander på toppen
Vi kogte suppen i to gryder. En børnesuppe, som blev blendet, og hvor kyllingestykkerne blev kogt for sig og serveret ved siden af. Og en voksen-gryde, hvor vi kogte kyllingestykkerne med, som beskrevet ovenfor og serverede suppen uden at blende. Desuden brugte vi lidt mere karry i voksengryden end i den til børnene
Til kartoffelsuppen spiste vi brød bagt af en koldhævet dej. Sprøde, hjemmelavede rugbrødscroutoner eller femkornsflutes, havde også passet glimrende dertil.
Sikken et genialt koncept. Det gad jeg godt i vores kvarter. Hvor mange er med og hvor mange står for madlavningen? Det lyder super hyggeligt.
Ja, ikke? Jeg kan absolut anbefale at prøve at stable det på benene. Skriv evt. en føler i en Facebookgruppe, hvis I har sådan én for lokalområdet. Vi er 4-5 børnefamilier og et par enlige, der er med. Vi plejer at være ca. 3 til madlavning, indkøb og oprydning bagefter, men nogle vil hellere bare stå for det hele selv