Bagt grød med bær og bananer

Bagt grød med bær og bananer

De fleste uger byder madplanen herhjemme på en grøddag. Det er sundt, billigt, nemt og lækkert – hvis altså man gør bare en lille smule ekstra ud af det. F.eks. som i opskriften her på bagt grød med bær og bananer, som vi spise i går. Bærrene og de grove gryn giver et dejligt modspil til bananernes sødme, så den ikke bliver for kvalm. Har du ikke bygflager, kan du udskifte dem med f.eks. hvede- eller rugflager, byggryn eller bare bruge ekstra havregryn.

Jeg synes, det er hyggeligst at bage i fire små forme. Dem jeg bruger er på ca. 2,5 dl. Du kan i stedet bruge et stort ovnfast fad og bage grøden lidt længere.

Bananerne skal være modne, men de behøver ikke at tangere det overmodne, som hvis du f.eks. bruger dem i bananpandekager.

Bagt grød med bær og bananer til 4 personer

  • 5 modne bananer
  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 dl bygflager
  • 2 dl havregryn
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1-2 tsk kanel
  • 1 nip salt
  • 100 g bær (frosne eller friske)
  • Kokosolie eller smør
  • Desuden: 4 ovnfaste portionsforme (eller 1 stor på ca. 1 liter)

Bagt grød med bær og bananer

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)

Blend tre bananer, æg, mælk og bygflager (en stavblender er fin til formålet) til det har en ensartet konsistens.

Rør havregryn, bagepulver, kanel og salt i dejen. Det giver grøden lidt mere struktur, at ikke alle grynene bliver blendede

Smør 4 ovnfaste portionsforme (eller 1 stor) med lidt kokosolie eller smør

Fordel bærrene i de fire forme

Hæld grødblandingen over

Skær de to sidste bananer i skiver og pynt med dem på toppen

Drys evt. lidt ekstra kanel på til sidst

Bagt grød med bær og bananer

Bag grøden i 25-30 minutter ved 180 grader indtil overfladen er sprød og gylden

Spis grøden til morgenmad eller aftensmad. Den er varm og mættende og kan sagtens udgøre et hovedmåltid for en voksen.

Til de aftener, hvor det skal gå ekstra stærkt, er jeg særdeles begejstret for Urtekrams tre- eller femkornsflager (reklamelink). Jeg koger dem op med lige dele vand og mælk samt lidt hakket frugt og har grød klar på under ti minutter. En anden hurtig løsning er overnight oats med chiafrø, som – på trods af navnet – ikke behøver at trække natten over, men opnår sin lækre konsistens allerede efter 10-15 minutter. Her på den mørke og kolde tid af året, vil jeg dog helst have min grød varm, når den spises til aftensmad.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *