Seneste indlæg

  • Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag

    Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag
  • 6 gode til campingturen

    6 gode til campingturen
  • Tærte med løg og tomater

    Tærte med løg og tomater
  • Malene og de supersunde tomater

    Malene og de supersunde tomater

Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret

vegetar curry med kokosmælk

Nu har temperaturen udenfor heldigvis fået et nøk opad igen. Men der har godt nok været nogle kolde forårsaftener i denne uge. Vi har bl.a. varmet os med en blomkålcurry som den, jeg deler opskriften på her.

Det kom sig egentlig af, at jeg havde lidt karrypasta til overs fra min hjemmelavede tomatsalsa i sidste weekend. Når krydderibasen (altså karrypastaen) er på plads, er det nemt at lave en lækker gryderet. Du skal bare rengøre grøntsager og svitse dem i karrypastaen. Hælde bouillon og kokosmælk over og så ellers lade retten stå og blive lækker cremet.

Nye kartofler er spildte i en gryderet som den her. De gamle koger nemmere ud og det er med til at give retten sin bløde, runde konsistens.

Konsistensen bliver blød og rund. Det stærke pift fra karrypastaen er et herligt modspil til de cremede grøntsager. Blomkåls-karryretten her er dog stadig børnevenlig – i hvert fald, hvis dine børn er ok med, at der er smag i maden. Ikke så I får sved på panden og higer efter et glas mælk, men nok til at give et lille svirp på tungen og lidt varme i kinderne bagefter.

vegetar curry opskrift sund

Jeg blander sukkerærter i til sidst for at gøre retten mere grøn, frisk og sprød. Du kan enten bruge friske eller frosne sukkerærter. Jeg kan bedst lide de frosne, for de er større og mere saftige. Vær opmærksom på, at både frosne og friske sukkerærter som minimum skal overhældes med kogende vand, inden du spiser dem.

Blomkålscurry

Nem og sund opskrift på en fyldig blomkålscurry med grøntsager.
Ret Hovedret
Keyword Vegetar
Antal 4

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 blomkålshoved
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 1 spsk. olie
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2,5 dl grøntsagsbouillon
  • 250 g slikærter gerne frosne
  • 1 håndfuld friske korianderblade
  • 2 forårsløg
  • 50 g cashewnødder

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern (ca. 2 cm på hvert led).
  • Del blomkålet i buketter og skyl dem.
  • Pil løg og hvidløg. Hak dem fint.
  • Pil de yderste blade af porren og snit den i tynde ringe.
  • Varm olie og karrypasta i en stor gryde eller pande med høje kanter.
  • Svits løg, hvidløg og porrer i blandingen i nogle minutter ved høj varme.
  • Tilsæt kartofler og steg videre ca. 5 minutter til det hele har skorpe. Tilsæt evt. 1 spsk. kokosmælk, hvis det er ved at brænde på.
  • Tilsæt blomkål og steg med i et par minutter under omrøring.
  • Hæld resten af kokosmælken og bouillon over. Vend rundt, læg låg på og skru ned til middelvarme. Lad retten småsimre i 15-20 minutter til kartoflerne er møre. Rør i den et par gange undervejs.
  • Tilsæt sukkerærterne et par minutter før resten er færdig.
  • Smag til med salt, peber og sukker.
  • Vask korianderbladene. Rengør forårsløgene og skær dem i ca. 0,5 cm skrå stykker.
  • Server den færdige blomkålscurry med koriander, forårsløg og cashewnødder på toppen.
Karrygryde med grøntsager sund opskrift

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags