Seneste indlæg

  • Sund og nem gulerodssuppe

    Sund og nem gulerodssuppe
  • Lav jeres eget spiselige julelandskab

    Lav jeres eget spiselige julelandskab
  • Sprøde og luftige fiskehapsere

    Sprøde og luftige fiskehapsere
  • Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

    Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

Børnevenlig gulerodssuppe med ingefær

Børnevenlig gulerodssuppe med ingefær

Der er knald på farver og vitaminer i denne efterårssuppe. En nem, hurtig og børnevenlig gulerodssuppe med ingefær, som er både lækker og supersund.

Jeg er generelt ret vild med at kombinere gulerøddernes sødme med den skarpe smag fra ingefær. Det er også et sikkert hit i juicer (som altid må jeg henvise til Maj Ølting, der er min yndlings juiceopskriftsmager). Du kan sagtens skrue op for mængden af ingefær, hvis du vil have den mere spicy.

Jeg har foreslået at bruge neutral flødeost til at gøre suppen cremet. Creme fraiche eller kokosmælk kan fint bruges i stedet – vær dog opmærksom på, at suppen kan skille, hvis den kommer op at koge, efter at du har tilsat creme fraiche.

Suppen kan sagtens bære et skud ekstra grøntsager, hvis du f.eks. har nogle rodfrugter, broccolistænger eller kålrester liggende. Rengør grøntsagerne, hak dem og tilsæt dem sammen med gulerødderne. Juster evt. konsistensen med ekstra bouillon

Børnevenlig gulerodssuppe med ingefær – Det skal du bruge

  • 1 kg gulerødder
  • 1 porre
  • 2 hakkede løg
  • 50 g ingefær
  • 7,5 dl bouillon
  • 100 g neutral flødeost eller mascarpone
  • Salt og peber
  • Et bundt bredbladet persille

Børnevenlig gulerodssuppe med ingefær opskrift

Sådan laver du børnevenlig gulerodssuppe med ingefær

Skræl eller skrub gulerødderne og skær dem i tern på omkring 1-2cm2

Hak løg og ingefær fint. Rengør porren og skær den i tynde strimler

Svits løg, ingefær og porre i olie et par minutter

Tilsæt gulerødderne og svits videre i ca. 5 minutter, til stykkerne er blevet møre, men ikke brune

Overhæld blandingen med bouillon. Jeg plejer bare at tilsætte bouillonterning/pulver direkte i gryden og derefter tilsætte kogende vand og røre godt rundt

Kog suppen i ca. 10 minutter og blend den, hvis du gerne vil have en jævn konsistens (en stavblender er fin til formålet)

Tilsæt flødeost eller mascarpone og lad suppen koge op

Smag til med salt og peber og server med masser af bredbladet persille på toppen

Top med hjemmelavede rugbrødscroutoner eller spis et godt stykke brød, f.eks. groft femkornsbrød eller valnøddebrød til suppen

Opskrift børnevenlig gulerodssuppe med ingefær

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

2 Comments

  1. Louise // LouLouRouge
    20. oktober 2017 / 9:15

    Uhm, den skal helt sikkert prøves👍 Kommer der snart et indlæg om din detox😁? Knus fra Louise

    • 20. oktober 2017 / 9:28

      Haha, ja det har været undervejs et stykke tid, men jeg håber faktisk, at få det ud i dag. Og tak😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags