Seneste indlæg

  • Squashterrine

    Squashterrine
  • Sprøde, krydrede rugkiks

    Sprøde, krydrede rugkiks
  • Laksefad med grøntsager og pikantdressing

    Laksefad med grøntsager og pikantdressing
  • Christina og den gule klassiker

    Christina og den gule klassiker

Børnevenlig kyllingegryde med kanel og grøntsager

Børnevenlig kyllingegryde med kanel og grøntsager

I dag er der en nem hverdagsret på menuen: børnevenlig kyllingegryde. Den er både sund og lækker og kan laves uden ret meget opvask.

4-årige Osvald kalder dem kyllingeispinde. For os andre hedder de kyllingelår. Uanset navnet, så ligger de i retten her oven på en grøntsagsblanding. Den krydres med kanel og æble og får lov til at stå og simre, hvilket gør konsistensen dejlig blød og smagen sød og rund.

For at give lidt knas og modspil hertil drysser jeg hakkede mandler over og serverer med mynteblade. Hvis én af de ting ikke falder i dine børns smag, så udelad dem bare. Eller server dem for sig, så de ikke bliver en del af den samlede ret.

Sådan laver du en børnevenlig kyllingegryde

Vil du gerne have mad på bordet i en fart, kan du sagtens lave kyllingegryden dagen i forvejen og bare opvarme den lige inden spisetid.

Portionen her rækker til aftensmad til to voksne og to børn + en rest, som jeg spiste til frokost til dagen efter.

Opskrift kylling grøntsager kanel

Kyllingegryde

Ret Hovedret
Keyword Kylling
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 persiner

Ingredienser

  • 2-3 stk. store kyllingelår ca. 600 g i alt
  • 250 g blomkål ca. et halvt hoved
  • 500 g gulerødder 8-10 stk.
  • 2 løg
  • 1 æble
  • 2-3 spsk. olie
  • 2,5 spsk. kanel
  • salt og peber
  • 2 dl vand
  • 1-2 spsk. æbleeddike
  • 1,5 dl rosiner
  • 1,5 dl mandler
  • Evt. lidt mynteblade
  • 3 dl fuldkornsris eller andet tilbehør

Sådan gør du

  • Rengør blomkål og gulerødder. Skær dem i mundrette stykker.
  • Hak løg og æble fint.
  • Krydr kyllingelårene med salt, peber og 2 tsk. kanel. Varm en tykbundet gryde op og brun kyllingen ved høj varme i nogle minutter på hver side.
  • Tag kyllingestykkerne af, hæld lidt mere olie i gryden, tilsæt 1 spsk. kanel og brun blomkål, gulerødder og løg.
  • Hæld æblestykker, vand og eddike over grøntsblandingen, læg kyllingelårene ovenpå og lad det simre i 30 minutter under låg.
  • Sæt risen over imens.
  • Giv mandlerne et opkog i mikroovnen eller overhæld dem med kogende vand i et par minutter og smut dem.
  • Hak mandlerne groft og tilsæt dem i gryden sammen med rosiner, når de 30 minutter er gået.
  • Læg låg på og lad det simre videre i 10 minutter.
  • Tjek om kyllingen er færdig ved prikke i den på et sted, hvor kødet er tykt. Kødsaften skal være klar og gennemsigtig.
  • Fortsæt tilberedning til kyllingen er gennemstegt og smag til med kanel, æbleeddike, salt og peber.
Opskrift Børnevenlig kyllingegryde

Server kyllingegryden med mynteblade, ris og evt. et stykke groft brød.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags