Børnevenlig kyllingegryde med kanel og grøntsager

Børnevenlig kyllingegryde med kanel og grøntsager

I dag er der en nem hverdagsret på menuen: børnevenlig kyllingegryde. Den er både sund og lækker og kan laves uden ret meget opvask.

Retten består af en grøntsagsblanding med kyllingelår (“kyllingeispinde”, som Osvald kalder dem…) ovenpå, som får lov til at stå og simre med en kanel-æbleblanding, så konsistensen bliver dejlig blød og smagen sød og rund. For at give lidt knas og modspil hertil drysser jeg hakkede mandler over og serverer med mynteblade. Hvis én af de ting ikke falder i dine børns smag, så udelad dem eller server dem for sig, så de ikke bliver en del af retten.

Hvis du gerne vil have mad på bordet i en fart, kan du sagtens lave kyllingegryden dagen i forvejen og bare opvarme den lige inden spisetid.

Portionen her rækker til aftensmad til to voksne og to børn + en rest, som jeg spiste til frokost til dagen efter

Det skal du bruge

  • 2-3 store kyllingelår (ca. 600 g i alt)
  • 250 g blomkål (ca. et halvt hoved)
  • 500 g gulerødder (8-10 stk.)
  • 2 løg
  • 1 æble
  • 2-3 spsk. olie
  • 2,5 spsk. kanel
  • salt og peber
  • 2 dl vand
  • 1-2 spsk. æbleeddike
  • 1,5 dl rosiner
  • 1,5 dl mandler
  • Evt. lidt mynteblade
  • 3 dl ris (gerne fuldkorn) eller andet tilbehør

Sådan laver du en børnevenlig kyllingegryde

Rengør blomkål og gulerødder og skær dem i mundrette stykker

Hak løg og æble fint

Krydr kyllingelårene med salt, peber og 2 tsk kanel. Varm en tykbundet gryde op og brun kyllingen ved høj varme i nogle minutter på hver side

Tag kyllingestykkerne af, hæld lidt mere olie i gryden, tilsæt 1 spsk kanel og brun blomkål, gulerødder og løg

Hæld æblestykker, vand og eddike over grøntsblandingen, læg kyllingelårene ovenpå og lad det simre i 30 minutter under låg

Børnevenlig kyllingegryde opskrift sund grøntsager

Sæt risen over imens

Giv mandlerne et opkog i mikroovnen eller overhæld dem med kogende vand i et par minutter og smut dem

Hak mandlerne groft og tilsæt dem i gryden sammen med rosiner, når de 30 minutter er gået

Læg låg på og lad det simre videre i 10 minutter

Tjek om kyllingen er færdig ved prikke i den på et sted, hvor kødet er tykt. Kødsaften skal være klar og gennemsigtig

Fortsæt tilberedning til kyllingen er gennemstegt og smag til med kanel, æbleeddike, salt og peber

Børnevenlig kyllingegryde opskrift sund grøntsager

Server med mynteblade, ris og evt. et stykke groft brød

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.