Seneste indlæg

  • Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag

    Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag
  • 6 gode til campingturen

    6 gode til campingturen
  • Tærte med løg og tomater

    Tærte med løg og tomater
  • Malene og de supersunde tomater

    Malene og de supersunde tomater

Børnevenlig kyllingegryde med kanel og grøntsager

Børnevenlig kyllingegryde opskrift sund grøntsager

I dag er der en nem hverdagsret på menuen: børnevenlig kyllingegryde. Den er både sund og lækker og kan laves uden ret meget opvask.

4-årige Osvald kalder dem kyllingeispinde. For os andre hedder de kyllingelår. Uanset navnet, så ligger de i retten her oven på en grøntsagsblanding. Den krydres med kanel og æble og får lov til at stå og simre, hvilket gør konsistensen dejlig blød og smagen sød og rund.

For at give lidt knas og modspil hertil drysser jeg hakkede mandler over og serverer med mynteblade. Hvis én af de ting ikke falder i dine børns smag, så udelad dem bare. Eller server dem for sig, så de ikke bliver en del af den samlede ret.

Sådan laver du en børnevenlig kyllingegryde

Vil du gerne have mad på bordet i en fart, kan du sagtens lave kyllingegryden dagen i forvejen og bare opvarme den lige inden spisetid.

Portionen her rækker til aftensmad til to voksne og to børn + en rest, som jeg spiste til frokost til dagen efter.

Opskrift kylling grøntsager kanel

Kyllingegryde

Ret Hovedret
Keyword Kylling
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 persiner

Ingredienser

  • 2-3 stk. store kyllingelår ca. 600 g i alt
  • 250 g blomkål ca. et halvt hoved
  • 500 g gulerødder 8-10 stk.
  • 2 løg
  • 1 æble
  • 2-3 spsk. olie
  • 2,5 spsk. kanel
  • salt og peber
  • 2 dl vand
  • 1-2 spsk. æbleeddike
  • 1,5 dl rosiner
  • 1,5 dl mandler
  • Evt. lidt mynteblade
  • 3 dl fuldkornsris eller andet tilbehør

Sådan gør du

  • Rengør blomkål og gulerødder. Skær dem i mundrette stykker.
  • Hak løg og æble fint.
  • Krydr kyllingelårene med salt, peber og 2 tsk. kanel. Varm en tykbundet gryde op og brun kyllingen ved høj varme i nogle minutter på hver side.
  • Tag kyllingestykkerne af, hæld lidt mere olie i gryden, tilsæt 1 spsk. kanel og brun blomkål, gulerødder og løg.
  • Hæld æblestykker, vand og eddike over grøntsblandingen, læg kyllingelårene ovenpå og lad det simre i 30 minutter under låg.
  • Sæt risen over imens.
  • Giv mandlerne et opkog i mikroovnen eller overhæld dem med kogende vand i et par minutter og smut dem.
  • Hak mandlerne groft og tilsæt dem i gryden sammen med rosiner, når de 30 minutter er gået.
  • Læg låg på og lad det simre videre i 10 minutter.
  • Tjek om kyllingen er færdig ved prikke i den på et sted, hvor kødet er tykt. Kødsaften skal være klar og gennemsigtig.
  • Fortsæt tilberedning til kyllingen er gennemstegt og smag til med kanel, æbleeddike, salt og peber.
Opskrift Børnevenlig kyllingegryde

Server kyllingegryden med mynteblade, ris og evt. et stykke groft brød.

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags