Seneste indlæg

  • Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret

    Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret
  • Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta

    Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta
  • Sådan får du brugt dine rugbrødsrester

    Sådan får du brugt dine rugbrødsrester
  • Sund spaghetti carbonára

    Sund spaghetti carbonára

Bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos

Bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos

Det er koldt derude, så vi spiser masser af varmende comfort food herhjemme for tiden. I dag deler jeg opskriften på én af favoritterne: En hurtig og sundere bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos.

Jeg kalder den sund, fordi retten er tilsat en masse lækre grøntsager og hurtig, fordi bøf stroganoff traditionelt er en simreret, som står længe i gryden og bliver mør. Du kan bruge skært oksekød, følge opskriften her og lade den stå en halv time ekstra og snurre på komfuret. Men du kan også bare bruge f.eks. oksefilet, som ikke skal tilberedes i lige så lang tid for at blive mørt.

Foretrækker du en klassisk, blød kartoffelmos er den altid et hit til en bøf stroganoff. Jeg foreslår dog en mere rustik mos lavet af nogle af de mange rodfrugter, som grøntsagshylderne stadig bugner med et par måneder endnu. Hvad enten du laver den ene eller den anden slags mos, så er det en god idé at bruge kogevandet. Det indholder god smag og stivelse, som giver en lækker mos.

Det skal du bruge

Til rustik mos

  • 5 bagekartofler (ca. 900 g)
  • 2 pastinakker (ca. 250 g)
  • 3-4 mellemstore gulerødder (ca. 250 g)
  • Et halvt knoldselleri (ca. 250 g)
  • 1 dl mælk
  • 0,5 – 1 dl kogevand
  • 15 g smør
  • Salt og peber

Til bøf stroganoff med grøntsager

  • 2 rødløg
  • 4 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g svampe (jeg brugte en blanding af shii-take og champignoner)
  • 3 mellemstore gulerødder (ca. 200 g)
  • 350 g oksekød, gerne filet
  • 30 g smør
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. paprika
  • Salt og peber
  • 3 dl vand eller oksebouillon
  • 1,5 dl madlavningsfløde
  • 1 bundt kruspersille
Opskrift Bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos

Sådan laver du bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos

  1. Begynd med mosen: Skræl kartofler, knoldselleri, pastinakker og gulerødder. Skær dem i grove tern. Kog ternene i rigeligt vand i ca. 25 minutter til de er møre. Lav resten af retten klar imens.
  2. Pil og hak alle tre typer løg. 
  3. Rens svampene og del dem i kvarte.
  4. Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 0,5 cm tykke skiver.
  5. Skær kødet i tern eller strimler.
  6. Smelt 10 g smør på en stor pande. Tilsæt lidt olie og brun kødet heri til der er skorpe på alle kanterne.
  7. Tag kødet fra panden, tilsæt 10 g smør og brun løgstykkerne heri. Lad dem gerne stege i 5-10 minutter til det hele er blevet blødt og blankt (men de må ikke tage farve).
  8. Tag så løg fra panden, smelt 10 g smør og tilsæt 1 spsk. olie. Rist svampe og gulerødder heri.
  9. Læg kødstykker og løg tilbage på panden og krydr med paprika, salt og peber.
  10. Hæld bouillon og fløde ved. Læg gerne låg på, hvis du har et og lad retten småkoge i 5-10 minutter til den er sammenhængende. 
  11. Hæld vand fra kartofler og selleri, når de er møre, men gem 0,5-1 dl af kogevandet. Mos stykkerne og rør det til en mos sammen med mælk og kogevand. Smag til med salt.
  12. Anret retten med et drys skyllet, hakket persille på toppen.

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags