Seneste indlæg

  • Sund og nem gulerodssuppe

    Sund og nem gulerodssuppe
  • Lav jeres eget spiselige julelandskab

    Lav jeres eget spiselige julelandskab
  • Sprøde og luftige fiskehapsere

    Sprøde og luftige fiskehapsere
  • Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

    Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

Simpelt og lækkert: Bygotto med gulerødder og ærter

Simpelt og lækkert: Bygotto med gulerødder og ærter

Bygotto med gulerødder og ærter er én af mine go-to-retter, som altid kan redde mig, hvis jeg lidt for sent kommer i tanke om, at der skal aftensmad på bordet. Ingredienserne er næsten altid at finde i vores køkken og jeg ved, at den bliver spist op med velbehag. Denne gang var anledningen dog, at jeg havde noget kogevand til overs fra kyllingeboller i karry. Det fungerer rigtig godt som et supplement til bouillon i en ret som denne.

Retten er en variant af risotto, men jeg bruger perlebyg i stedet for. Perlebyg bidrager med en hel del fibre, men de er ikke fuldkorn. Desuden giver de mere bid til retten end de klassiske risottoris. Du kan dog sagtens bruge risottoris eller f.eks. perlespelt i stedet.

Jeg plejer egentlig at bruge parmesanost, men #hashtagmor mindede mig i sit gæsteindlæg her på bloggen om cheddarostens fortræffeligheder. Den fungerer også glimrende i en bygotto.

Vil du lave retten vegetarisk, kan du bare undlade pølsestykkerne.

Det skal du bruge

  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 3,5 dl perlebyg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 liter bouillon
  • 4-5 gulerødder (ca. 300 g)
  • 2-3 gode pølser
  • 150 g frosne ærter
  • 50 g cheddaranost
  • Lidt salt og peber
  • Evt. en håndfuld persille

Bygotto opskrift

Sådan laver du bygotto med gulerødder og ærter

  1. Pil og hak løg og hvidløg.
  2. Smelt smørret i en stor gryde og rist løg og hvidløg heri i nogle minutter, til de er bløde og klare.
  3. Skyl perlebyg og lad dem dryppe godt af. Tilsæt dem i gryden og lad perlerne opsuge det overskydende fedtstof.
  4. Hæld så hvidvinen over, imens du rører rundt.
  5. Dæk perlerne med den varme bouillon og lad retten simre i ca. 30 minutter til kernerne er bløde og møre. Tilsæt evt. ekstra væske, hvis retten er ved at koge tør.
  6. Skræl imens gulerødderne og skær dem i tern.
  7. Skær pølserne i skiver på ca. 1 cm og steg dem på en varm pande, evt. i lidt olie i 5 minutter, til de har fået skorpe.
  8. Overhæld ærterne med kogende vand og hæld det fra efter 1 minut.
  9. Vend gulerodstern i gryden, når det meste af væsken er opsuget af perlerne og lad dem simre med de sidste minutter.
  10. Tilsæt pølsestykker, ærter og ost og varm retten igennem inden du tager den af blusset. Smag til med salt og peber.
  11. Server bygottoen rygende varm, gerne med lidt hakket persille på toppen.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags