Seneste indlæg

  • Sund og nem gulerodssuppe

    Sund og nem gulerodssuppe
  • Lav jeres eget spiselige julelandskab

    Lav jeres eget spiselige julelandskab
  • Sprøde og luftige fiskehapsere

    Sprøde og luftige fiskehapsere
  • Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

    Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

Coleslaw med spidskål og rosenkål

Coleslaw med spidskål og rosenkål

Tidligere på måneden fortalte Tekla fra Teklas Køkken, at spidskål er yndlingsingrediensen, når hun laver mad.

Jeg er også vild med spidskål og bruger det f.eks. i kartoffelsalat og hjemmelavet remoulade eller til at gøre en klassisk risret lidt sundere.

I dag deler jeg opskriften på en coleslaw med spidskål og rosenkål. Den kan bruges som tilbehør til alle typer af kød eller fisk. Helst noget, der er blevet stegt eller grillet. Jeg spiste den i pitabrød sammen med spicy kyllingestykker, så dem får du også opskriften på.

Pitabrødene kan du købe færdiglavede eller bage selv. Det er ikke svært at bage dem selv og jeg synes at de smager langt bede og får en dejlig sej krumme. Jeg brugte den her opskrift på hjemmelavede pitabrød, men udskiftede ca. 1/3 af melet med fuldkornsmel.

Det skal du bruge – coleslaw med spidskål og rosenkål

  • 1 spidskålshoved
  • 150 g rosenkål
  • 3-4 mellemstore gulerødder (ca. 300 g)
  • 1 lille rødløg
  • 1,5 tsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 dl creme fraiche 9 %
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1,5 spsk. dijonsennep
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • Lidt peber
  • Et bundt purløg

Det skal du bruge – spicy kyllingestykker

  • Ca. 450 g kyllingebryst eller -inderfilet
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk. friskpresset citronsaft
  • 0,5 tsk. salt
  • Et nip peber
  • 1 tsk. spidskommen

opskrift Spidskål og rosenkål coleslaw

Sådan laver du coleslaw med spidskål og rosenkål

  1. Del spidskålen i kvarte. Fjern stokken og snit resten fint.
  2. Fjern de yderste blade fra rosenkålene og skær stokken væk med en skarp kniv. Snit kålhovederne fint.
  3. Skræl og riv gulerødderne.
  4. Bland de to typer af kål med revet gulerod. Drys sukker, salt og æbleeddike over og brug hænderne til at massere det godt ind i grøntsagsstykkerne. Lad blandingen trække i 10 minutter.
  5. Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise, sennep, citronsaft, spidskommen og peber.
  6. Vend dressingen sammen med kålblandingen, smag til med salt, peber og citronsaft og server med klippet purløg på toppen.

Sådan laver du spicy kyllingestykker

  1. Skær kyllingen i tynde strimler.
  2. Rør en marinade af olie, citronsaft, salt, peber og spidskommen.
  3. Læg kyllingestrimlerne i en frysepose, hæld marinaden ved, luk posen og masser marinaden godt ind i kødet. Lad gerne kyllingestykkerne marinere et par timer eller natten over, hvis du har tid til det.
  4. Varm en pande godt op og steg kyllingestykkerne ved høj varme i 7-8 minutter.

Du kan i stedet for spidskommen bruge f.eks. chiliflager, paprika eller karry i marinaden.

Coleslaw med spidskål og rosenkål opskrift

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags