Seneste indlæg

  • Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus

    Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus
  • Madformadelskere ryger deres egen bacon

    Madformadelskere ryger deres egen bacon
  • Grov aspargestærte med limabønner, ricotta og parmaskinke

    Grov aspargestærte med limabønner, ricotta og parmaskinke
  • Peberkager

    Peberkager

Dahl med røde linser og grøntsager

Dahl med røde linser og grøntsager

Når Danmark er gråt, regnfuldt og blæsende, må vi låne krydderier fra varmere himmelstrøg til at sætte lidt kulør på hverdagsmaden. Her en variant af den indiske linsesuppe dahl med røde linser og grøntsager fra vores egen muld. Og fra fryseren.

Det skal du bruge

  • 2 porrer eller 5-6 forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 300 g persillerødder
  • 200 g gulerødder
  • 1,5 olie
  • 2-3 tsk. karry
  • 2,5 dl røde linser
  • 2 dl vand
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 150 g frossen spinat
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. sukker
  • 2 limefrugter
  • En håndfuld korianderblade
  • Lidt creme fraiche eller lign. til servering
Opskrift på sund dahl med røde linser og grøntsager

Sådan laver du dahl med røde linser og grøntsager

  1. Rens porrerne eller forårsløgene. Halver dem på langs og skær dem i tynde skiver.
  2. Pil hvidløgsfeddene.
  3. Skræl persille- og gulerødderne. Skær dem i tern på ca. 0,5 x 0,5 cm.
  4. Varm en tykbundet gryde eller sauterpande (som du har et låg til) op. Rist karryen i olie ved høj varme i et minut. Den må ikke blive sort.
  5. Tilsæt porrer og presset hvidløg. Steg i 5 minutter, til stykkerne de er bløde og klare.
  6. Skyl linserne i koldt vand og hæld dem i gryden sammen med 2 dl vand.
  7. Rør rundt og lad linserne opsuge lidt væske i et par minutter. Tilsæt så persille- og gulerodsternene sammen med bouillon. Skru ned for varmen og læg låg på gryden. Lad retten simre i 10 minutter.
  8. Tilsæt den frosne spinat og varm dahlen igennem et par minutter. Smag til med salt og sukker.
  9. Server din dahl med røde linser og grøntsager med korianderblade på toppen, friskpresset limefrugt og en klat creme fraiche.
Sådan laver du dahl med røde linser og grøntsager

De røde linser er skønne at bruge, særligt i det vegetariske køkken, fordi de smatter lidt ud, når de bliver kogt. Dermed giver de fylde og konsistens til retten. Linser er desuden billige, langtidsholdbare og fulde af næring, som er noget nær optimalt sammensat.

Jeg har efterhånden en del varianter af linseretter her på bloggen, f.eks. linsegryde med champignon og gulerødder og linsesuppe med grønne linser. Linser er også glimrende i kolde retter, f.eks. som i denne marrokansk inspirerede linsesalat med rodfrugter og kylling.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags