Dampet fisk i minigryder med kartofler og hollandaisedip

Dampet fisk i minigryder med kartofler og hollandaisedip

Jeg har tidligere anbefalet konceptet med at abonnere på fiskekasser (f.eks. fra Skagen Food), som leveres til døren og jeg gør det gerne igen. For mig er det en genial måde til at sikre, at vi spiser fisk som en del af hverdagskosten herhjemme. Samtidig får jeg prøvet andre fisk end den sædvanlige laks, makrel og torsk(erogn). I denne uge fik vi f.eks. isingfileter, som jeg ikke tror, at jeg har smagt før. De mindede gevaldigt om rødspættefileter. Så opskriften her på dampet fisk i minigryder kan laves med alle typer af fladfisk. Og vel også med større stykker af f.eks. torsk eller kuller – gå fisken efter for ben og skær den i portionsstørrelser, så er den klar til brug.

Jeg synes, at det er hyggeligt at servere fisken portionsanrettet i de små lertøjsgryder, men du kan også sagtens lave retten i et ovnfast fad med låg. Du kan også bruge ramekiner og dække dem med et stykke vådt, krøllet bagepapir.

Dampet fisk i minigryder lertøj ising opskrift hollandaise dip

Hollandaisedippen er inspireret af den, jeg brugte sammen med kaffegrumsbagte rødbeder.

Det skal du bruge til 4 portioner dampet fisk i minigryder med nye kartofler og hollandaisedip

Til fisken

  • 400 g isingfileter eller anden fladfisk
  • 1-2 løg (gerne skalotte- eller rødløg)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 1/2 fennikel
  • 2 spsk hvidvin
  • 2 spsk fløde
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 8 cherrytomater
  • salt og peber

Tilbehør: kartofler (allerhelst nye og gerne kogt med en kvist løvstikke)

Til Hollandaisedippen

  • 1 brev Knorr Hollandaise
  • 1 dl mayonnaise
  • 2 dl creme fraiche 9 %
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Sådan laver du dampet fisk med hollandaisedip

Tænd ovnen på 170 grader

Begynd med, at røre ingredienserne til dippen sammen og lad den trække i køleskabet imens du laver resten af retten

Rengør porren og skær den i ringe

Rengør fennikel og skær den i tynde skiver

Skyl tomaterne og del dem i halve

Hak løg og hvidløg fint. Steg dem derefter på en pande i lidt smør eller olie i ca. 5 minutter til de er blevet blanke. Tilsæt porreskiverne og steg i yderligere et par minutter

Fordel fennikelskiverne og løg/porreblandingen i 4 stentøjs-minigryder eller et ovnfast fad

Hæld hvidvin og fløde ved

Dampet fisk i minigryder lertøj ising opskrift hollandaise dip

Fold fiskefileterne og læg 2-3 stykker i hver gryde

Læg de halverede tomater øverst

Krydr med salt og peber og dryp citronsaft over

Dampet fisk i minigryder lertøj ising opskrift hollandaise dip

Læg låg på og bag minigryderne ved 170 grader i ca. 30 minutter til al fisken er blevet hvid

Rengør og kog kartoflerne imens fisken er i ovnen

Server fiskegryderne rygende varme med nykogte kartofler, hollandaisedip og en grøn salat

Dampet fisk i minigryder lertøj ising opskrift hollandaise dip

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.