Seneste indlæg

  • Squashterrine

    Squashterrine
  • Sprøde, krydrede rugkiks

    Sprøde, krydrede rugkiks
  • Laksefad med grøntsager og pikantdressing

    Laksefad med grøntsager og pikantdressing
  • Christina og den gule klassiker

    Christina og den gule klassiker

Dip-tip: Hjemmelavet tomatsalsa med peberfrugt

Dip-tip: Hjemmelavet tomatsalsa med peberfrugt

I ugens dip-tip bruger jeg sæsonens flotte, billige tomater til en hjemmelavet tomatsalsa med peberfrugt. Når du først har smagt en hjemmelavet tomatsalsa, er det altså svært at blive begejstret over de færdigkøbte glas. Så det er én af de ting, jeg næsten altid prioriterer selv at lave fra bunden af. Det tager ikke ret lang tid og så kan jeg også selv skrue op og ned for chilistyrken og de andre smagsnuancer.

Jeg bruger en ganske almindelig rød chili, men du kan sagtens eksperimentere med forskellige varianter og styrker. Brug også gerne f.eks. en halv rød og en halv gul peberfrugt for at få lidt mere farve i salsaen. Krydderurterne kan du ligeledes udskifte med andre eller bruge et helt bundt af den ene slags

Lige som i mange andre børnefamilier står aftensmaden herhjemme ofte på mexicansk mad. Der er bare et eller andet over en masse skåle på bordet, som man selv forsyner sig fra, der henrykker børnene. Salsaen her er rigtig god i tortilla- eller tacofyld og som nachodip, men den gør sig også glimrende som et ekstra pift i en salat eller på bruschetta. Du kan også røre den sammen med creme fraiche, skyr eller græsk yoghurt, så bliver den lettere at bruge som dip til f.eks. agurke- eller gulerodsstænger.

tomatsalsa med peberfrugt opskrift

Tomatsalsa med peberfrugt – det skal du bruge

  • 6 tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 løg, brug gerne f.eks skalotteløg eller rødløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk rød chili
  • Saften fra 1/2 citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. vineddike
  • 0,5 tsk. sukker
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld friske basilikumblade

Tomatsalsa med peberfrugt opskrift

Tomatsalsa med peberfrugt – sådan gør du

  1. Skyl tomater og peberfrugter. Fjern stilke og kerner fra peberfrugterne og skær grøntsagerne i små tern på max 1×1 cm.
  2. Hak løg, hvidløg og chili fint.
  3. Pisk en dressing af citronsaft, olivenolie og vineddike. Smag til med sukker, salt og peber.
  4. Skyl de friske krydderurter og hak dem groft (gem lidt til pynt).
  5. Vend det hele godt sammen og lad salsaen trække i køleskabet i mindst en halv time – gerne længere. Rør i den et par gange imens den står og trækker. Så bliver den lidt mere smattet. og salsa-agtig i konsistensen. Du kan også bruge en stavblender, hvis du vil have salsaen lind og uden chunks.

tomatsalsa med peberfrugt

Top gerne med ekstra krydderurter ved servering.

Denne opskrift på hjemmelavet tomatsalsa med peberfrugt er en del af min sommer-dip-tip-serie, hvor jeg hver søndag deler én af mine yndlingsopskrifter på lækker dip. Tjek f.eks. de tidligere indlæg med opskrifter på hummusguacamole med hvidkålærte-avocadocreme eller hjemmerørt mayonnaise.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags