Seneste indlæg

  • Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag

    Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag
  • 6 gode til campingturen

    6 gode til campingturen
  • Tærte med løg og tomater

    Tærte med løg og tomater
  • Malene og de supersunde tomater

    Malene og de supersunde tomater

Dip-tip: Karry-æbledressing

opskrift Karry-æbledressing

Ugens dip-tip er opskriften på en lækker karry-æbledressing, som er hurtig at røre sammen og som udgør en god basis for en masse forskelligt sandwichfyld.

Karry er en krydderiblanding, som – i den version vi typisk køber i de danske supermarkeder – er gul og mild i smagen. I opskriften her bliver den afstemt med syrlighed og sødme fra æbler, fedme fra mayonnaise og en skarp afrunding fra rødløg og kapers. Det giver en dressing, som kan peppe en lang række forskellige retter op – fra sild til kylling/bacon eller en æggesalat.

Karry-æbledressing – Det skal du bruge

  • 1 lille rødløg
  • 2 spsk æbleddike
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 dl creme fraiche 9% eller græsk youghurt
  • 2 spsk mayonnaise (hvis du vil røre den selv, giver jeg dig tips og en opskrift her)
  • 1,5-2 spsk karry
  • 2 æbler
  • 1 spsk kapers
  • Salt og peber

Opskrift karrydressing

Sådan laver du din egen karry-æbledressing

Hak rødløget fint

Bland en marinade af æbleeddike og citronsaft og hæld den over løgstykkerne. Lad det stå og trække imens du forbereder resten af dippen

Bland creme fraiche og mayonnaise. Vend karryen i

Der kan være stor forskel på forskellige produkters karrystyrke. Jeg bruger den fra Urtekram, og det passer med ca. 2 spsk. Men start med at bruge 1,5 spsk og smag dig frem til en tilpas spicy dressing

Skyl æblerne og skær dem i små tern

Lad dippen hvile i køleskabet en halv times tid og smag den derefter til med friskpresset citronsaft, salt og peber

Karry-æbledressing

Dressingen kan f.eks. bruges oven på marinerede sild, i en klassisk kylling-baconsandwich eller -salat, oven på stykker af stegt andebryst, i en rissalat eller som dressing til kolde kødboller. Du kan også tilsætte to hårdkogte æg eller en dåse tun og bruge den som sandwichfyld.

dressing med karry og æble

Karry-æbledressingen er her serveret sammen med en broccolisalat med quinoa, sprød bacon og gedeost

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags