Seneste indlæg

  • Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret

    Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret
  • Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta

    Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta
  • Sådan får du brugt dine rugbrødsrester

    Sådan får du brugt dine rugbrødsrester
  • Sund spaghetti carbonára

    Sund spaghetti carbonára

Efterårssalat med bagte grøntsager og linser

Efterårssalat med bagte grøntsager og linser

Bagte stykker af rødbeder og græskar bliver søde, bløde og lækre. De passer derfor perfekt sammen med sprøde nødder og skarp, salt gedeost. Her får du opskriften på en rigtig efterårssalat med bagte grøntsager, som er både simpel, sund, billig og mættende.

Jeg har brugt hokkaido, men det kan fint udskiftes med en anden græskartype. Jeg skræller det for at gøre salaten så børnevenlig som muligt. Det behøver du ikke at gøre – skrællen bliver hurtigt både mør og velsmagende i ovnen. Vask og skrub blot græskarret, inden du skærer det ud.

Jeg er vild med at bruge delikatesselinser (som er grønne linser af le Puy-typen) i salater, fordi de ikke koger ud, ikke kræver iblødsætning, er protein- og fiberrige og desuden indeholder en lang række gavnlige vitaminer og mineraler. I stedet for linserne kan du bruge f.eks. quinoa, perlespelt eller kikærter.

Efterårssalat med bagte grøntsager, Salat, bagte grøntsager, linser, opskrift, hokkaido, vegetar

Efterårssalat med bagte grøntsager – Det skal du bruge

  • 2 dl rå delikatesselinser
  • 1 porre
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 kg rødbeder
  • 1 hokkaidogræskar, ca. 1 kg
  • Salt og peber
  • En håndfuld valnødder
  • 75 g gedeost
  • 1 dusk persille

Efterårssalat med bagte grøntsager, Salat, sund opskrift, linser, opskrift, hokkaido, vegetar

Sådan laver du efterårssalat med bagte grøntsager

    1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
    2. Skyl linserne i koldt vand, kog dem i ca. 15-20 minutter og lad dem dryppe af i en sigte.
    3. Snit porren fint og bland den i linserne sammen med olie og citronsaft. Sæt blandingen i køleskabet imens du bager grøntsagerne.
    4. Skræl rødbederne, skær dem i ca. 1 cm tykke skiver og læg skiverne i ét lag på en bageplade med bagepapir.
    5. Dryp med olivenolie og drys med lidt salt og peber.
    6. Bag rødbederne i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 minutter.
    7. Skær græskarret i både, fjern kerner og skræl og læg bådene på en anden bageplade med bagepapir.
    8. Bag dem i ovnen i 20 minutter.
    9. Skær græskarbåde og rødbeder i mundrette stykker. Vend dem i linseblandingen og smag til med citronsaft, salt og peber.
    10. Hak valnødderne groft og drys dem oven på salaten sammen med smuldret gedeost og hakket persille.
    11. Spis salaten som den er eller som tilbehør til f.eks. en kotelet, et stykke laks eller mine sunde frikadeller.

Efterårssalat med bagte grøntsager, Salat, linser, opskrift, hokkaido, vegetar

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags