Efterårssalat med bagte grøntsager og linser

Efterårssalat med bagte grøntsager og linser

Bagte stykker af rødbeder og græskar bliver søde, bløde og lækre. De passer derfor perfekt sammen med sprøde nødder og skarp, salt gedeost. Her får du opskriften på en rigtig efterårssalat med bagte grøntsager, som er både simpel, sund, billig og mættende.

Jeg har brugt hokkaido, men det kan fint udskiftes med en anden græskartype. Jeg skræller det for at gøre salaten så børnevenlig som muligt. Det behøver du ikke at gøre – skrællen bliver hurtigt både både mør og velsmagende i ovnen. Vask og skrub blot græskarret inden du skærer det ud.

Jeg er vild med at bruge delikatesselinser (som er grønne linser af le Puy-typen) i salater, fordi de ikke koger ud, ikke kræver iblødsætning, er protein- og fiberrige og desuden indeholder en lang række gavnlige vitaminer og mineraler. I stedet for linserne kan du bruge f.eks. quinoa, perlespelt eller kikærter.

Efterårssalat med bagte grøntsager – Det skal du bruge

  • 2 dl rå delikatesselinser
  • 1 porre
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 kg rødbeder
  • 1 hokkaidogræskar, ca. 1 kg
  • Salt og peber
  • En håndfuld valnødder
  • 75 g gedeost
  • 1 dusk persille

Efterårssalat med bagte grøntsager, Salat, bagte grøntsager, linser, opskrift, hokkaido, vegetar

Efterårssalat med bagte grøntsager – Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader varmluft

Skyl linserne i koldt vand, kog dem i ca. 15-20 minutter og lad dem dryppe af i en sigte

Snit porren fint og bland den i linserne sammen med olie og citronsaft. Sæt blandingen i køleskabet imens du bager grøntsagerne

Skræl rødbederne, skær dem i skiver, som er ca. 1 cm tykke og læg skiverne i ét lag på en bageplade med bagepapir

Dryp med olivenolie og drys med lidt salt og peber

Bag rødbederne i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 minutter

Skær græskarret i både, fjern kerner og skræl og læg bådene på en anden bageplade med bagepapir

Bag dem i ovnen i 20 minutter

Efterårssalat med bagte grøntsager, Salat, linser, opskrift, hokkaido, vegetar

Skær græskar og rødbeder i mundrette stykker. Vend dem i linseblandingen og smag til med citronsaft, salt og peber

Hak valnødderne groft og drys dem ovenpå den lækre efterårssalat med bagte grøntsager sammen med smuldret gedeost og hakket persille

Efterårssalat med bagte grøntsager, Salat, sund opskrift, linser, opskrift, hokkaido, vegetar

Spis salaten som den er eller sammen med f.eks. en kotelet, et stykke laks eller mine sunde frikadeller.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *