Nemme hverdagsretter: Fiskelasagne med pulp og hjemmelavet ostesovs

Nemme hverdagsretter: Fiskelasagne med pulp og hjemmelavet ostesovs

Denne fiskelasagne med pulp er helt simpel at lave og så er den en god mulighed for at proppe en masse sunde ting ind i et velsmagende hverdagsmåltid. Retten er både børne- og frysevenlig.

Desuden er den glimrende til at få brugt nogle rester fra juicemaskinen. Jeg har brugt pulp fra en juice, der bl.a. indeholdt hvidkål, grønkål og broccoli. Frugter og smagsgivere (såsom ingefær eller gurkemeje) har jeg sorteret fra. Hvis du ikke har pulp, kan du bare tilsætte revne grøntsager i stedet for.

Fiske lasagne

Det er ikke så vigtigt, hvilken fisk, du bruger, men laks eller torskefilet er altid lækre i lasagne. Den eneste type, jeg har dårlig erfaring med, er fladfisk med skind. Det blev aldrig helt godt og fik en mærkelig konsistens.

Du kan fint bruge en færdiglavet Mornay sauce, men en klassisk opbagt sovs med ost er ikke svær at lave selv – og den smager altså bedre. En bonus er, at man kan komme af med en osterest eller købe en ost, der nærmer sig sidste holdbarhedsdato og så bruge den.

Det skal du bruge til en omgang fiskelasagne med pulp

  • 500 g fisk – jeg har her brugt torskefilet
  • En portion hjemmelavet (se nedenfor) eller færdiglavet ostesovs
  • 9-11 lasagneplader
  • 4-5 dl juicepulp eller revne grøntsager
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 100 g revet ost til gratinering

Fiskelasagne med pulp

Det skal du bruge til en portion hjemmelavet ostesovs

  • 50 g smør
  • 75 g mel
  • 7,5 dl mælk
  • 75 g revet ost
  • Salt og peber
  • Evt. lidt revet muskatnød

Sådan gør du – ostesovs

Smelt smøret i en gryde. Drys melet i og pisk det godt sammen

Tilsæt mælk lidt ad gangen under omrøring.  Pisk blandingen sammen til en ensartet masse. Lad sovsen koge ind ved middelvarme til den tykner og har en passende konsistens. Det tager ca. 10 minutter

Kom ost i og lad sovsen stå ved svag varme indtil osten er smeltet

Smag til med muskatnød, salt og peber

Sådan gør du – fiskelasagne med pulp

Gå fisk efter for ben og skær den i mundrette stykker

Læg lasagnen sammen. Der skal være fire lag ostesovs og tre lag af de andre ting

Begynd med et lag ostesovs, derefter fisk, pulp/grøntsager, tomater og lasagneplader. Læg tre lag og afslut med ostesovs øverst

Fiskelasagne opskrift

Drys med revet ost og bag lasagnen i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 35-40 minutter. Tjek med en kniv, om pladerne er færdige. Dæk evt. fadet med et stykke sølvpapir, hvis osten er ved at blive lidt rigelig gylden hen imod slutningen

Lad den færdigbagte lasagne hvile 5-10 minutter inden servering

Hjemmelavet fiskelasagne

Lasagnen kan lægges sammen i god tid og hvile i køleskabet, indtil den skal bruges. Den får dog en lidt smattet konsistens, og lasagnepladerne bliver ikke just “al dente”, men det fungerer fint og smager dejligt

Fiskelasagne

Server gerne salaten med en grøn salat og groft brød

Jeg bliver nogle gange spurgt, hvilken juicer, jeg bruger. Det er en ganske billig model: En Wilfa Slow Juicer, som kan fås for omkring 1.000 kr. Du kan f.eks. købe den her (reklamelink)

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *