Seneste indlæg

  • Sund og nem gulerodssuppe

    Sund og nem gulerodssuppe
  • Lav jeres eget spiselige julelandskab

    Lav jeres eget spiselige julelandskab
  • Sprøde og luftige fiskehapsere

    Sprøde og luftige fiskehapsere
  • Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

    Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

Fiskepakker med grøntsager

Fiskepakker med grøntsager

Fiskepakker med grøntsager er en nem måde at tilberede fisk på. Retten passer sig selv i ovnen og du kan bruge de grøntsager, som du har liggende. Tilføj gerne andre end dem, jeg foreslår nedenfor, men prøv at ramme ca. 500 g. Hvis pakkerne bliver for store, er det svært at gennembage fisken uden samtidig at overtilberede grøntsagerne.

I opskriften her har jeg brugt mørksej, men alle typer af fisk, der er et par cm høje er fine. Så udskift den gerne med f.eks. torsk, kulmule eller kuller.

Har du ikke mosede tomater (jeg er ret vild med dem fra Urtekram), kan du bruge en dåse flåede eller hakkede tomater i stedet. Forskellen på mosede og hakkede tomater er især, at de mosede har en mere rund og fyldig smag. Afhængigt af mærket kan de desuden være tilsat salt og citronsyre eller eddike. Så sørg for at smage retten til med det, hvis du vælger en hel naturel variant.

Det skal du bruge

  • 500 g fisk uden skind, f.eks. mørksej
  • 150 g knoldselleri
  • 1 squash
  • 200 g (3 mellemstore) gulerødder
  • 1 porre
  • 3 dl mosede tomater
  • 1 tsk. olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. peber
  • En håndfuld friske basilikumblade eller 2 tsk. tørrede
  • 4 spsk. creme fraiche 9 %
  • 4 stykker bagepapir
  • Groft brød til servering

Fiskepakke med grøntsager opskrift

Sådan laver du fiskepakker med grøntsager

  1. Tænd ovnen på 180 grader (alm. varme).
  2. Skyl, skræl eller rens alle grøntsagerne.
  3. Skær selleri, squash og gulerødder i tern på max 1×1 cm og skær porren i skiver.
  4. Gå fisken efter for ben og urenheder. Skær den i portionsstykker.
  5. Bland de mosede tomater med olie, presset hvidløg, sukker, salt, peber og basilikum.
  6. Læg fiskene midt på hvert sit stykke bagepapir. Fordel grøntsagerne ovenpå, hæld tomatsaucen over og læg så en klat creme fraiche øverst.
  7. Fold papirets kanterne ind over og sno dem godt sammen, så pakkerne lukker tæt.
  8. Læg fiskepakkerne i et ovnfast fad og bag dem ved 180 grader i ca. 45 minutter. Luk forsigtigt én af pakkerne op for at tjekke, om de er færdige. Al fiskekødet skal have skiftet farve.
  9. Server med en skive groft brød (f.eks. grydebrød, valnøddebrød eller femkornsbrød). Du kan også spise fiskepakkerne med kartofler eller ris – eller bare som de er.

Fiskepakker med grøntsager opskrift

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags