Seneste indlæg

  • Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret

    Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret
  • Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta

    Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta
  • Sådan får du brugt dine rugbrødsrester

    Sådan får du brugt dine rugbrødsrester
  • Sund spaghetti carbonára

    Sund spaghetti carbonára

Fiskeruller med rejer

Fiskeruller med rejer

Konsistensen af de her fiskeruller med rejer er blød og smagen mild og frisk. Så du kan trygt servere dem selv for de, der (bilder sig ind, at de) ikke kan lide fisk. Som f.eks. min madblogger-kollega ovre på Madfilosofie, der er i gang med at bearbejde sit traumatiske forhold til de svømmende væsener med det sunde kød.

Retten her består af fileter af fladfisk, som fyldes med rejer og andet godt, hvorefter de bages kort i ovnen. En slags indbagt rejemousse.

Det bliver til små hapsere, som du kan spise sammen med det meste tilbehør. Kartofler (kogte eller i en kartoffelsalat), ris, tærte – eller hvad du nu har lyst til.

Jeg har brugt isingfileter, men du kan sagtens udskifte dem med andre fladfisk. Vil du skrue op for smagen kan du tilføje flere krydderurter, f.eks. kørvel eller persille.

Det skal du bruge

(scroll ned i bunden for printvenlig version)

  • 600 g isingfileter eller andre fileter af fladfisk
  • 170 g rejer
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 porre
  • 1 bundt dild
  • 50 g spinatblade
  • 2 tsk. citronsaft
  • salt og peber
Bagte fiskeruller med rejemousse opskrift

Sådan laver du fiskeruller med rejer

Tænd ovnen på 200 grader (alm. varme).

Kasser porrernes top og bund samt de yderste blade. Hak resten groft. Skyl dilden og hak den groft.

Skyl spinatbladene og tør dem godt. Hvis altså ikke du lige som jeg køber dem, der allerede er klar til brug (life hack! Det sparer altså virkelig meget tid i hverdagen).

Blend rejer, mayonnaise, porrestykker, dild og spinatblade. Du kan sagtens lave rejemoussen klar i god tid, den kan fint holde sig en dag i køleskabet. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Gå fiskefileterne efter for ben og andre urenheder.

Fordel 1-2 spsk. rejemousse på hver filet og rul den sammen hen over fyldet. Brug evt. en tandstikker til at holde sammen på rullen.

Rå fiskeruller med rejer opskrift

Læg de fyldte fiskeruller med rejer i et ildfast fad og bag dem ca. 15 minutter i ovnen. På et tidspunkt begynder der at løbe væske fra fiskerullerne – det er tegn på, at de er ved at være færdige.

Bagte fiskeruller med rejer opskrift

Server de bagte fiskeruller med citronbåde.

Fiskeruller med rejer opskrift

Fiskeruller med rejer

Ret Hovedret
Keyword Fisk
Antal 14 stk.

Ingredienser

  • 600 g isingfileter eller andre fileter af fladfisk
  • 170 g rejer
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 porre
  • 1 bundt dild
  • 50 g spinatblade
  • 2 tsk. citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. varme).
  • Pil de yderste blade af porren og hak resten groft.
  • Skyl dilden og hak den groft.
  • Skyl og tør spinatbladene.
  • Blend rejer, mayonnaise, porre, dild, spinatblade.
  • Smag rejemoussen til med citronsaft, salt og peber.
  • Gå isingfileterne efter for ben og andre urenheder.
  • Fordel 1-2 spsk. rejemousse på hver filet og rul den sammen hen over fyldet.
  • Læg de fyldte fiskeruller i et ildfast fad og bag dem i ovnen 15-20 minutter til fisken er fast og der begynder at være godt med væske i bunden af fadet.
  • Server med citronbåde.

Brug en god mayonnaise eller rør din egen (det får du f.eks. min guide til lige her: Lav din egen hjemmerørte mayonnaise).

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags