Seneste indlæg

  • Sund og nem gulerodssuppe

    Sund og nem gulerodssuppe
  • Lav jeres eget spiselige julelandskab

    Lav jeres eget spiselige julelandskab
  • Sprøde og luftige fiskehapsere

    Sprøde og luftige fiskehapsere
  • Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

    Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

Fuldkornstærte med fisk og Knorr bearnaise

Fuldkornstærte med fisk og Knorr bearnaise

Lavet i samarbejde med Knorr

Juni måned er fyldt med sommerafslutninger, høstfester og andre arrangementer, der indebærer sammenskudsgilder. Måske får du endda besøg af en vognfuld sultne studenter. I dag kommer jeg med et forslag til, hvordan du ved hjælp af Knorr Bearnaise med 100% naturlige ingredienser kan gøre det lidt nemmere og hurtigere at smække en lækker buffetret sammen. Men du kan altså også spise den derhjemme på en ganske almindelig onsdag eller fryse den ned i små portioner, så der er til madpakken.

Tærter er skønne til fællesbuffeter, fordi du sagtens kan lave dem klar på forhånd og servere dem kolde. Mit bud nedenfor er en fisketærte med Knorr Bearnaise. Du behøver kun at bruge ganske få ingredienser og får alligevel en superlækker og fyldig smag. Knorr har nemlig sørget for at mixe krydderierne for dig: Tørret æggeblomme, majsstivelse, kartoffelstivelse, sukker, havsalt, skummetmælkspulver, løg, krydderurter og krydderier (bl.a. estragon, kørvel og gurkemeje), citronsaftpulver og majsolie. And that’s it. Og så er det endda fra et bæredygtigt landbrug.

grov fisketærte med Knorr Bearnaise fuldkorn sund opskrift

Lige nu kan du få friske, danske spinatblade og ærter i bælg, som er smækfulde af sunde sager. Vil du gøre det lettere for dig selv, så vælg de frosne varianter, det er også absolut sundhedsmæssigt forsvarligt.

Jeg har lavet en sprød fuldkornsbund, som giver et dejligt modspil til det cremede tærtefyld. Også her kan du fint skyde genvej og bruge en færdig tærtedej, hvis det skal gå stærkt. Hytteosten kan du erstatte med riccotaost eller mascarpone, hvis du foretrækker.

Du kan bruge alle former for fladfisk, f.eks. rødspætte, skrubbe, hellefisk eller ising.

Grov fisketærte til 6 personer: Det skal du bruge

Grov tærtebund

  • 2 dl fuldkornshvedemel
  • 2 dl hvedemel
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. vand
  • 80 g koldt smør

Tærtefyld med fisk og bearnaisesauce

  • 2 spsk. (et halvt brev) Knorr Bearnaise
  • 4 æg
  • 2 dl mælk eller madlavningsfløde
  • 200 g hytteost
  • 400 g fladfisk
  • 450 g spinatblade (friske eller frosne)
  • 150 g friske ærter i bælg eller 100 g frosne

Sådan laver du fisketærte med Knorr Bearnaise

Bland de to typer af mel med salt og bagepulver. Smuldr smør ind i melblandingen. Hvis du har en røremaskine, så brug K-spaden, det går hurtigt og du slipper for at få snaskede fingre.

Tilsæt vand og saml dejen til en stor kugle. Det er vigtigt, at du ikke ælter dejen, men bare lige samler den (ellers risikerer du, at tærtedejen bliver sej og svær at presse ud i formen). Tryk kuglen lidt flad, dæk den med husholdningsfilm eller pak den ind i en frysepose og lad den hvile i køleskabet i en halv times tid.

Forbered æggemassen imens og varm ovnen op til 210 grader (almindelig ovn).

Pisk æg og mælk. Drys bearnaisegranulat heri og pisk, til alle klumperne er rørt ud. Tilsæt hytteost, rør det hele godt sammen og stil æggeblandingen et køligt sted, til du skal bruge den.

Rul dejen ud på en slip-let-måtte eller et bord, som du har drysset med mel. Du kan også gøre det imellem to stykker bagepapir. Flyt tærtedejen over i en tærteform, ca. 28 cm i diameter (du behøver ikke at smøre formen først).

Brug en gaffel til at prikke huller i tærtebunden og bag den ved 210 grader i 10 minutter.

Gør de sidste ting til fyldet klar, imens tærtebunden forbager.

Gå fiskefileterne efter for evt. urenheder og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.

Rengør og tør spinatbladene. Eller tø dem langsomt op og pres væden fra, hvis du bruger frosne.

Bælg ærterne, hvis du bruger friske eller overhæld dem med kogende vand, hvis du bruger frosne. Dræn vandet fra efter ca. 1 minut.

grov fisketærte med Knorr Bearnaise fuldkorn sund opskrift

Fordel spinaten ud over tærtebunden, læg fiskefileterne ovenpå, drys med ærter og hæld æggemassen øverst

Skru ovnen ned til 180 grader og bag tærten færdig i ca. 45-50 minutter til æggemassen har sat sig.

Spis tærten som den er eller server den med en sprød, grøn salat ved siden af.

grov fisketærte med Knorr Bearnaise fuldkorn sund opskrift

Andre gode bud på buffet-mad er grove pølsehorn, handpies med årstidens frugter, nemme, grove snegle med pesto og lufttørret skinke eller én af mine andre tærter, f.eks. rejetærte med chili eller kylling-bacontærte med havregrynsbund, blomkål og tomater.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags