Seneste indlæg

  • Sund og nem gulerodssuppe

    Sund og nem gulerodssuppe
  • Lav jeres eget spiselige julelandskab

    Lav jeres eget spiselige julelandskab
  • Sprøde og luftige fiskehapsere

    Sprøde og luftige fiskehapsere
  • Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

    Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

Forårscoleslaw med skindstegt citron-kulmule

Forårscoleslaw med skindstegt citron-kulmule

En coleslaw består traditionelt af kål, gulerødder og en dressing baseret på mayonnaise. I indlægget her giver jeg dig opskriften på en toplækker forårscoleslaw med de grøntsager, der er i sæson netop nu.

Kål-gulerodssalaten smager skønt sammen med grillmad, i en pulled-porked burger eller som her: med et stykke frisk fisk.

Alternativer til kulmulefileterne er f.eks. torsk, kuller, lange, sej eller brosme.

Portionen nedenfor giver aftensmad til 4 personer og frokost til 1 eller 2 dagen derpå.

Det skal du bruge

Forårscoleslaw

  • 1 lille spidskål
  • 3-4 mellemstore gulerødder (ca. 300g)
  • 1 lille løg
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. sennep
  • 3 spsk. æbleeddike
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • lidt peber
  • 2 bundt radisser (ca. 200 g)
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft
  • Evt. en lille håndfuld purløg og citronmelisse

Forårscoleslaw skindstegt kulmule citron sund opskrift fisk

Skindstegt citron-kulmule

  • 600 g kulmulefileter med skind
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • Salt og peber
  • 3-4 kviste frisk citronmelisse

 

Sådan laver du forårscoleslaw med skindstegt citron-kulmule

  1. Fjern spidskålens yderste blade og hak resten (bortset fra stokken i midten) fint.
  2. Skræl og riv gulerødderne.
  3. Hak løget og bland det med kål- og gulerodsstykkerne.
  4. Bland en dressing af creme fraiche, mayonnaise, sennep og æbleeddike. Smag til med sukker, salt og peber.
  5. Vend dressingen sammen med grøntsagsblandingen og stil det i køleskabet i mindst en time.
  6. Dup kulmulefileterne med et stykke rent køkkenrulle og skær dem ud i passende stykker.
  7. Dryp med citronsaft og gnid salt, peber og citronmelisseblade ind i fisken.
  8. Varm en pande med fedtstof på godt op. Steg kulmulefileterne på skindsiden i ca. 10 minutter til næsten al kødet har skiftet farve.
  9. Vend fisken og steg dem på den anden side i et halvt minut.
  10. Vask radisserne og skær dem i tynde skiver.
  11. Rør rundt i kålsalaten og bland radissestykkerne i.
  12. Top salaten med purløg og grofthakkede stykker af citronmelisse.

Forårscoleslaw skindstegt kulmule citron sund opskrift fisk

Server f.eks. nykogte majs eller et stykke groft brød til retten.

Vil du lave din egen hjemmelavede mayo, så har jeg en lækker opskrift på det lige her: nem hjemmerørt grundmayonnaise.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags