Frittata med kartofler og spinat

Frittata med kartofler og spinat

Tidligere på måneden skrev Benedicte fra Benedictes Mad et indlæg her på bloggen om, hvorfor hun er vild med spinat. Jeg elsker også de sunde og smagfulde grønne blade og i dag vil jeg dele en supernem opskrift på en lækker frittata med kartofler og spinat med jer.

Frittata er en italiensk æggekage, som tilberedes i ovnen. Det er en perfekt reste-ret, fordi du kan bruge overskydende kogte kartofler og noget nær alle grøntsager. Jeg har brugt gulerødder og squash, men udskift dem gerne med f.eks. champignon, peberfrugt, porrer, tomater, broccoli, blomkål – eller hvad du nu har ved hånden.

Desuden smager en frittata skønt både varm og kold. Den kan derfor snildt bruges til madpakken 1-2 dage efter, at du har lavet den.

Du kan stadig købe frisk, dansk spinat (eller babyspinat) indtil oktober, og kan selfølgelig sagtens bruge det i frittataen. For nemhedens skyld, har jeg dog brugt en pakke fra frost.

opskrift frittata med kartofler og spinat

Det skal du bruge

  • 400 g frossen spinat
  • 350 g (ca. 5 stk.) kogte kartofler
  • 150 g (3 mellemstore) gulerødder
  • 300 g (en stor) squash
  • 40 g parmesan- eller cheddarost
  • 8 æg
  • 1 dl mælk
  • 2 fed presset hvidløg
  • 0,5 tsk. salt
  • et drys peber
  • lidt revet muskatnød

Sådan laver du en frittata med kartofler og spinat

Tænd ovnen på 200 grader

Optø spinaten i en gryde eller i mikroovnen og kram overskydende væske fra

Skær kartofler, gulerødder og squash i tern

Smør et stort ovnfast fad med lidt smør eller olie

Læg grøntsagsstykkerne i fadet og fordel spinaten ovenpå. Drys med revet ost

opskrift frittata i ovn

Pisk æg, mælk og krydderier i en skål og hæld det forsigtigt over retten

Bag frittataen i ovnen i ca. 30- 35 minutter til æggemassen har sat sig

frittata med grøntsager opskrift

Og så kan I for øvrigt glæde jer til om 2 uger, hvor Michelle fra #Hashtagmor vil fortælle om sin yndlingsingrediens i et indlæg her på bloggen.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.