Seneste indlæg

 • Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag

  Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag
 • 6 gode til campingturen

  6 gode til campingturen
 • Tærte med løg og tomater

  Tærte med løg og tomater
 • Malene og de supersunde tomater

  Malene og de supersunde tomater

Sundhed i hverdagen: Frøken Leth – ekspert i livet og i hverdagen

Frøken Leth

I denne måned er det Kira Leth fra Frøken Leth (frøkenleth.dk), som besvarer mine spørgsmål og deler ud af sine erfaringer om sundhed i hverdagen.

Frøken Leth vejer i dag imponerende 35 kg mindre end for 5 år siden. Flot gået!

I det følgende kan du bl.a. læse, hvordan Frøken Leth mener, at danskernes generelle sundhedstilstand kan forbedres, få det motto, der indfanger hendes allerbedste sundhedstip og blive inspireret af hendes simple råd til at indføre lidt mere sundhed i en travl hverdag.

Frøken Leth om Sundhed i hverdagen

 • Vil du starte med at fortælle lidt om dig selv og om din blog?

Min blog hedder frøkenleth.dk og er primært en blog for kvinder +30. Jeg har haft bloggen siden 2012 og skriver mest om hvad der sker i mit liv og i hverdagen. I det hele taget om, hvad der interesserer mig: Indretning, livsstil, haveliv, mad og meget andet.

 • Kan du sætte nogle ord på, hvad sundhed er for dig?

For mig er sundhed mere end ‘bare’ at skulle tabe sig og holde vægten. Sundhed er også den mentale sundhed der er vigtig for mig. Der skal være styr på følelserne og tankerne, for at jeg føler jeg kan leve et sundt liv.

 • Hvornår føler du for alvor, at du har gjort noget godt for din sundhed?

Det skete den dag for ca. 5 år siden jeg besluttede mig for at lave en kovending I mit liv, og gik i gang med et vægttab. Det resulterede i et samlet vægttab på 35 kilo.

Ellers betyder den daglige sunde kost og motion meget for mig, uden dog at jeg er blevet fanatisk på nogen måde overhovedet

Vægttab

 • Hvad er dit allerbedste sundhedstip?

Da jeg besluttede mig for at lægge min livsstil om, havde jeg et motto: Luk munden og let røven. Og den gælder endnu

 • Når det hele sejler – hvad er så det sidste, du holder fast i, rent sundhedsmæssigt?

Motionen og de økologiske gulerødder! Jeg kan ikke undvære nogle af delene, og gulerødderne er altid at finde I mit køleskab.

Jeg har ikke en ubønhørlig trang til absolut at skulle skal træne I et motionscenter. En god cykeltur eller lang gåtur med hundene kan sagtens gøre det for mig. Ellers arbejder jeg bare lidt ekstra I haven. Den friske luft giver både et ‘klart hovede’ og et rigtig godt velbefindende.

 • Hvis penge slet ikke var et issue – er der så nogle sundhedsfremmende aktiviteter, du ville prioriterer højere, end du gør nu?

Jeg ville gøre brug af en personlig diætist som kunne guide og vejlede mig når min krop ikke reagerer som jeg vil have den til mht. kosten.

Jeg har tidligere fået lavet en DNA-test der skulle vise hvordan min krop reagerer på den kost jeg spiser. Det var meget brugbart, men jeg kunne godt tænke mig at få professionel hjælp til at få sammensat min kost.

Frøken Leth

 • Er der nogle sundhedsråd, trends eller tendenser, som du med fuldt overlæg blæser på?

Hmmm nej det mener jeg ikke jeg gør. Ikke bevidst I hvert fald 😉

 • Har du nogle vaner eller tilbøjeligheder, som giver dig dårlig samvittighed?

Jeg ELSKER chokolade! Og jeg skal hver dag tage mig selv gevaldigt I nakken for ikke at kaste mig over de gode sager. Når jeg så enten er faldet I, eller har givet mig selv lov til at nyde noget chokolade, har jeg vældig dårlig samvittighed bagefter.

 • Hvad er dit allerbedste råd til at få proppet lidt sundhed ind i en travl hverdag?

At få implementeret både sund kost og motion slet ikke er så svært. Ej heller hvis man har småbørn. Der er mange måder man kan motionere på med sine børn: Løbe med på fodboldbanen, hoppe med på havetrampolinen, cycle eller gå en tur sammen med dem osv.

På kostdelen skal man bare have I baghovedet at der til hvert hovedmåltid skal spises en eller anden form for grønt, og skifte sodavanden ud med postevand.  

Ingen af delene er særligt tidskrævende eller bekostelige.

Frøken Leth

 • Har du nogle bud på, hvordan vi bedst kan forbedre danskernes generelle sundhedstilstand?

Det er svært. For der skal en holdningsændring til: Vi skal have ændret den holdning til at det er samfundets opgave at sørge for at vi er sunde. I stedet skal vi tage sagen I egen hånd, og selv tage ansvar. Ansvar for at vi selv og vores familie får de bedste sundhedsmæssige betingelser.

Det er os som forældre, der skal være sundhedsmæssige rollemodeller. Vi skal sørge for at vores børn får sunde og nærende madpakker med I skole. Vi skal vise dem at det er sjovt at dyrke motion, at der er andet I livet end en computer, iPad eller smartphone. Og vi skal lære dem at sundhed ikke kun handler om mad og motion, men også  at den mentale sundhed er utrolig vigtig.

Følg med på boggen Frøkenleth.dk for at læse mere om Kira og hendes hverdag. Du kan også følge hende på Facebook, Instagram og Bloglovin’.

1.000 tak til Frøken Leth for at deltage og dele sine betragtninger om sundhed i hverdagen. Har du forslag til inspirerende kvinder eller mænd (eller er du selv én) til serien, så skriv endelig til mig

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags