Seneste indlæg

  • Sund og nem gulerodssuppe

    Sund og nem gulerodssuppe
  • Lav jeres eget spiselige julelandskab

    Lav jeres eget spiselige julelandskab
  • Sprøde og luftige fiskehapsere

    Sprøde og luftige fiskehapsere
  • Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

    Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

Genial reste-ret: Nordisk sushibowl

Genial reste-ret: Nordisk sushibowl

En sushibowl er typisk en salat blandet af de ingredienser, du bruger til sushi. F.eks. sushiris, forårsløg, sukkerærter eller edamamebønner, gulerødder, agurker, avocado og rå fisk, som serveres med wasabipasta og soja.

Jeg har her lavet en tillempet version ud af en rest ris og stegt laks. Den kalder jeg for nordisk sushibowl, fordi jeg bruger grøntsager, som er i sæson herhjemme netop nu: rosenkål, hjertesalat og champignon.

De fleste dage arbejder jeg hjemmefra. Jeg er vild med, når jeg kan smække en mættende, sund og virkelig velsmagende frokost sammen af rester fra aftensmaden dagen før. Skal du afsted på job, så bland salaten om aftenen (f.eks. når du alligevel tager tingene ud fra bordet) og medbring dressingen i en lille bøtte ved siden af.

Du kan naturligvis også fint lave en større portion og spise den til aftensmad. Desuden behøver det ikke at være rester – opskriften fungerer også glimrende, hvis du tilbereder 4 laksebøffer og 4 dl fuldkornsris (rå mængde) fra bunden og ganger de øvrige ingredienser med fire.

Sushibowl til 1 person: det skal du bruge

  • En stegt laksebøf
  • En rest kogte brune ris
  • 3-4 (ca. 50 g) champignon eller andre svampe
  • Lidt smør
  • En håndfuld (ca. 70 g) rosenkål
  • 2 tsk. sesamfrø
  • Et halvt hjertesalat eller andet sprødt salat, f.eks. kinakål eller iceberg
  • 1 tsk. soja
  • 1 tsk. olie
  • 0,5 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. friskrevet ingefær eller peberrod
  • En håndfuld frisk koriander

sushibowl salat sund laks opskrift frokost

Sådan laver du sushibowl

  1. Fjern den nederste del af champignonernes stok og rengør dem for jord. Skær dem i kvarte.
  2. Pil de yderste blade af rosenkålen og kasser dem. Fjern stokken med en skarp kniv og skær kålhovederne i så tynde skiver, som du kan.
  3. Rist sesamfrøene på en tør, brandvarm pande, til de begynder at lugte af popcorn.
  4. Tag frøene af panden, smelt lidt smør på den og steg så svampene heri.
  5. Skyl salaten og bred den ud langs kanterne i en skål eller dyb tallerken.
  6. Læg ris, laks og grøntsagerne ovenpå.
  7. Pisk en dressing af soja, olie, eddike og ingefær. Hæld den ud over din sushibowl.
  8. Drys med de ristede sesamfrø og korianderblade.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags