Seneste indlæg

  • Sund og nem gulerodssuppe

    Sund og nem gulerodssuppe
  • Lav jeres eget spiselige julelandskab

    Lav jeres eget spiselige julelandskab
  • Sprøde og luftige fiskehapsere

    Sprøde og luftige fiskehapsere
  • Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

    Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

Græskarsuppe med sprød rugbrødstopping

Græskarsuppe med sprød rugbrødstopping

Græskar er i højsæson lige nu og det gælder bare om at spise løs. De store, smukke bær giver nemlig masser af mæthed for kalorierne (og pengene) og er samtidig spækkede med vitaminer og bl.a. kalium og fibre. Brug butternutsquash eller hokaido til den her nemme og sunde græskarsuppe.

Jeg foreslår også en sprød topping, hvor du kan få brugt nogle rugbrødsrester sammen med efterårets dejlige svampe.

Det skal du bruge

Græskarsuppe

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 800 g græskarkød (svarer til 1 almindeligt hokkaidogræskar)
  • 3 spsk. olie
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. frisk ingefær
  • 2 tsk. rød chili
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • et bundt koriander

Sprødt rugbrødsdrys

  • 3-4 skiver rugbrød (ca. 350 g)
  • 1 tsk. salt
  • 10 g smør
  • 1 tsk. olie
  • 250 g champignon eller andre svampe
  • 100 g røget bacon

Opskrift sund græskarsuppe med rugbrødsdrys

Sådan laver du græskarsuppe med sprødt rugbrødsdrys

  1. Hak løg og hvidløg.
  2. Halver græskarret og skrab kernerne ud med en ske. Fjern skallen med en skarp kniv og skær græskarret i mindre stykker.
  3. Hak ingefær og chili fint.
  4. Rist løg, hvidløg og græskarstykkerne i olie i en stor gryde i 5 minutter. Det er vigtigt, at alle stykkerne får lidt skorpe.
  5. Kom spidskommen, ingefær og chili ved og lad det stege med i et minut imens du rører rundt.
  6. Tilsæt bouillon og kokosmælk.
  7. Læg låg på og lad suppen simre i ca. 15 minutter.
  8. Lav imens rugbrødsdrysset. Fjern brødskorperne og skær rugbrød i tern. Rist dem sammen med salt på en pande i smør og olie i ca. 5 minutter. Rengør champignon og skær dem i kvarte. Skær bacon i mundrette bidder. Tag rugbrødsternene af panden og steg baconstykkerne i 2-3 minutter. Tilsæt champignon og steg videre i nogle minutter. Du skal ikke tilsætte mere fedtstof, så får rugbrødet ikke den lækre, sprøde konsistens. Vend til sidst rugbrødstern, champignon og bacon sammen.
  9. Tjek, at græskarstykkerne er helt møre. Har de stadig bid, så lad din græskarsuppe koge nogle minutter mere.
  10. Brug en stavblender til at blende suppen til en lind konsistens.
  11. Server græskarsuppen med lidt frisk koriander og rugbrødsdrysset på toppen.

Opskrift sund græskarsuppe med sprød topping

Har du lyst til at bruge kernerne fra græskarret, så se min guide til, hvordan du tørrer dine egne græskarkerner.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags