Seneste indlæg

 • Nye udfordringer på vej

  Nye udfordringer på vej
 • Herlige, hypede havtorn

  Herlige, hypede havtorn
 • Nem fiskelasagne med grøntsager

  Nem fiskelasagne med grøntsager
 • Kold sommersuppe med daggammelt brød

  Kold sommersuppe med daggammelt brød

3. adventskonkurrence: Vind kvalitetsfisk på dåse fra Grøndals

Kvalitetsfisk på dåse
Sponsoreret indhold

Måske så du på min Insta-story i lørdags, at Kristian og jeg spiste makrelmadder til aftensmad. Det på trods af, at vi nød et sjældent børnefrit aftensmåltid og at vi begge sætter enormt stor pris på god mad. Men det var ikke bare en makreldåse fra de store røde plastikpakker, som vi altid har på lager i køkkenskabet (og i forrådskammeret – man er vel fra Vendsyssel). Det var Grøndals lækre kvalitetsfisk på dåse, som jeg har haft fornøjelsen af at afprøve de seneste uger.

Kvalitet, god smag og god samvittighed

For knap 4 år siden blev jeg gravid første gang. Siden da har jeg været gravid, ammende og småbarnsmor. Jeg har stort set ikke spist tun i den periode. Jeg kan ikke helt overskue, hvilke arter og fangstmetoder, jeg skal holde mig fra for at undgå overfiskning, tungmetaller eller problemet med delfiner og havskildpadder som bifangst.

Ud fra et forsigtighedsprincip fraråder Fødevarestyrelsen da også gravide, ammende og børn op til 14 år at spise tun og andre større rovfisk. Derfor blev jeg glad, da Martin Grøndal forsikrede mig om, at hans produkter er både bæredygtige, produceret under socialt ansvarlige forhold og har et kviksølvniveau på 20-25 % af den grænseværdi, som Fødevarestyrelsen tillader.

Stangfisket tun, linefisket tun, bæredygtig tun, etisk forsvarlig tun

Sammen med producenten Santa Catarina, som er ekspert i bæredygtig produktion af tunfiskekonserves af høj kvalitet, ønsker Martin at give danske forbrugere mulighed for at træffe et ansvarligt og bæredygtigt valg uden hormonforstyrrende kemi. Behøver jeg sige, at jeg er fan? Læg dertil, at fiskene strutter af sundhed, smagen er i top og indpakningen er yderst Insta-venlig.

Ud over tun har Grøndals også makrel- og sardinkonserves. Hvis sardin skræmmer dig lidt, så prøv at lave den måltidssalat, som jeg lagde ud i går. Eller bland lidt sardin med tun, hårdkogt æg, tomat og sprødt salat. Vend det med en marinade af olie, hvidvinseddike, sennep, salt, peber og drys med dild på toppen. Så har du det lækreste sandwich- eller pitabrødsfyld.

Kvalitetsfisk på dåse

Alle dåserne er for øvrigt BPA-fri og der er flere spændende smagsvarianter, f.eks. tun med fennikel. Min favorit er makrelfilet i spicy tomatsauce. Den smager ualmindelig godt på en skive rugbrød og en klat god mayo ovenpå balancerer den stærke smag perfekt. Vil du lave din egen hjemmelavede mayonnaise, har jeg en opskrift på det lige her.

Sådan vinder du en pakke med Grøndals kvalitetsfisk på dåse

Du får nu muligheden for selv at smage på herlighederne. Grøndals har nemlig sammensat en pakke bestående af 2 dåser tun (1 i økologisk olivenolie og 1 med fennikel), 2 dåser sardiner (1 i olivenolie og 1 i krydret olivenolie) og 2 dåser makrel (1 i krydret tomat og 1 i olivenolie) til én af mine læsere.

Skriv i kommentarfeltet, hvad din yndlingsfisk er. Så trækker jeg en vinder 3. søndag i advent (den 17. december) kl. 17.

Konkurrencen kører også på min Facebookside og min Instagramprofil, så hvis du deltager alle steder, har du mulighed for at smide tre lodder i puljen

Hvis du ikke er så heldig at vinde (eller bare ikke kan vente med at smage), kan du købe produkterne lige her: Grøndals Shop

Konkurrencen er slut og den heldige vinder blev Caroline Christensen, som deltog på min Instagram-profil. Tillykke til Caroline og tak til alle jer andre, der deltog🙏 I morgen sætter jeg gang i den sidste adventskonkurrence i denne omgang🎅🎁

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

13 Comments

 1. Tilde D
  15. december 2017 / 12:53

  Jeg er vild med mange slags fisk, men et ekstra stort hit er varmrøget laks og en stegt fiskefilet. Tun på dåse er dåse hittet;-)

 2. Sanne
  14. december 2017 / 14:53

  er helt tosset med fisk, synes derfor det er næsten umuligt at vælge ynglingsfisken – armen vredet om på ryggen, så er den friske fisk torsk og dåsefisk er tun

 3. Henrik Løje
  13. december 2017 / 10:20

  Så absolut vamrøget laks og/eller varmrøget peber makrel på rugbrød.
  Dvs. makrel i tomat er også ok – stadigvæk en favorit fra da jeg var barn 🙂

 4. Mette
  12. december 2017 / 19:04

  Laks – varmrøget, røget, laksetatar, fersk stegt eller i ovn, laksepizza, laksetærte (laks på dåse rørt med creme fraiche, persille i butterdejstærte) mums

 5. anna stokkendal
  12. december 2017 / 19:00

  Jeg er glad for rødspætter…

 6. Helle D
  12. december 2017 / 18:38

  Det er helt klar en super duper kvalitetstun🤞🎄

 7. Lars Kragh
  12. december 2017 / 13:31

  Jeg elsker laks

 8. Natascha Appel
  12. december 2017 / 11:35

  Jeg elsker tun, men sardiner og ansjoser er også godt

 9. Caroline M
  11. december 2017 / 21:34

  Jeg elsker tun

 10. Birgit
  11. december 2017 / 21:21

  Alt fisk er lækkert men rødspætte er altid godt.

 11. Sussi
  11. december 2017 / 20:34

  Jeg er ret begejstret for fisk i det hele taget, men tun er nok min ynglings på dåse.
  Tun fra Grøndahl smager simpelthen af ren luksus – det er ren forkælelse for smagsløgene.

 12. Kirsten Vinther
  11. december 2017 / 20:26

  Makrel 👍🐟

 13. caroline
  11. december 2017 / 16:37

  Laks helt klart

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

læs videre

Tags