Grønkålsrisotto med tangbacon

Grønkålsrisotto med tangbacon

Jeg har før skrevet om tangbacon og delt opskrifter på en kikærtegryde med tangbacon og fiskefingre, der er paneret med tang. I dag er der en grønkålsrisotto med tangbacon på menuen.

Risotto laves traditionelt ved at riste risene af sammen med lidt løg og hvidløg, tilsætte hvidvin og derefter gradvist lade dem opsuge en bouillonvæske, som hældes på løbende. Men det behøver faktisk ikke at være så omstændigt. Du kan sagtens tilsætte al væden, når risene er ristet af og holde retten på simrepunktet, indtil den er færdig. Det er dog vigtigt, at risene ikke får et kuldechok. Så når du hælder grøntsagsbouillon og hvidvin over, må væsken ikke være ret meget koldere end risene.

Der findes mange meninger om, hvilket risottoris, der er de bedste at bruge. Det har jeg ikke rigtig nogen holdning til. Jeg plejer at bruge dem fra Urtekram, som man kan købe i Netto, og de smager dejligt.

Risottoen her får et skud grønkål til sidst. Det giver en fin, mild “grøn” smag og tilfører retten et skud fibre, protein samt vitaminer og mineraler. Du kan udskifte den med f.eks. spinat. Og så drysser jeg tangbacon på ved servering, hvilket giver retten et herligt salt og knasende pift samtidig med at sundhedsværdien forøges yderligere. Har du ikke tangbacon, så brug f.eks. almindelig bacon eller udelad det helt og smag grønkålsrisottoen til med salt.

Hvis du har lyst til at prøve tangbacon og tangpasta hjemme i dit eget køkken, så følg med i morgen, hvor jeg sætter gang i en konkurrence, som Seamore har sponsoreret.

Grønkålsrisotto med tangbacon til 4 personer – det skal du bruge

  • 300 g grønkål
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 3,5 dl risottoris
  • 1,5 dl hvidvin
  • 8-9 dl bouillon eller fond
  • 60 g tangbacon
  • 2 spsk fløde eller hvid flødeost (f.eks. Mascarpone)
  • 75 g revet parmesanost + lidt ekstra til servering

Grønkålsrisotto med tangbacon Seamore opskrift

Sådan laver du grønkålsrisotto med tangbacon

Rib grønkålen (dvs. fjern blade fra stængler) og rengør den grundigt. Læg bladene til side

Hak løg, hvidløg og grønkålsstængler fint

Læg smørret i en stor pande med høje kanter. Lad det smelte, tilsæt olie og rist løg, hvidløg og risottoris i blandingen

Sauter i 2-3 minutter, til risene er blanke og næsten gennemsigtige

Varm din bouillon op (eller kog vand og hæld det over en bouillonterning, hvis du ikke har en færdigblandet bouillon). Bland hvidvinen i

Hæld væden på panden. Den skal være et par cm. over risblandingen

Lad risottoen simre i ca-10-15 minutter, til al væden er opsuget

risotto grønkål spinat opskrift tangbacon

Tilsæt et skvæt fløde eller et par skefulde neutral flødeost

Hvis du vil have en lettere ret, behøver du ikke at bruge fløde og kan skære lidt ned på mængden af parmesanost. Men så bliver risottoen ikke lige så cremet

Hak grønkålsbladene groft og tilsæt dem sammen med 1-2 dl vand.

Lad grønkålen simre med i 5-10 minutter, til den er faldet sammen, men stadig har bid

Fjern panden fra blusset, tilsæt revet parmesanost og rør rundt

Klip tangbacon i mindre stykker og rist dem på en brandvarm pande i lidt olie i ca. 1 minut. Drys den over grønkålsrisottoen ved servering

Risotto skal helst spises rygende varm og lige fra komfuret. Du kan spise grønkålsrisotto med tangbacon som den er eller servere den med et stykke groft brød, så du har noget modspil til risottoens cremede konsistens. Du kan også spise den sammen med et stykke kød, fisk eller (især) fjerkræ

risotto grønkål spinat opskrift tangbacon

Tangbacon og tangpasta kan bl.a. købes i mange helsekostforretninger, i Irma og i COOPs online supermarked. Eller du kan deltage i konkurrencen om kvit og frit at få tilsendt en pose af hver her på bloggen eller via én af mine andre kanaler fra i morgen og 6 dage frem.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *