Grøntsagssuppe med havtaske

Grøntsagssuppe med havtaske

Butikshylderne bugner lige nu af lækre, søde, solmodne tomater. Selvom jeg er stor fan af den nemme løsning med en lynhurtig tomatsuppe lavet på konserves, er der altså også noget fantastisk over at bruge råvarerne imens de er i sæson. Det er lige præcis, hvad der er dogmet i denne her opskrift: En grøntsagssuppe med havtaske, som er baseret på sommerens grøntsager og spækket med sunde sager. Den er desuden både nem og enkel at lave – og selv mine børn elsker den.

Havtasken er god at bruge i suppe, fordi den holder sig fast i kødet har en dejlig frisk og mild smag. Jeg bager den i ovnen indtil den er næsten færdigtilberedt, skærer den i ca. 1 cm tykke medaljoner og lader den koge med i suppen til sidst. Du kan skifte den ud med en anden fisk eller med rejer. Tilsæt dog først rejerne til allersidst ellers bliver de tørre og seje.

Jeg har tilført suppen en omgang quinoa for at give den mere fylde. Quinoa er små næringsrige frø, som er protein- og fiberrige og desuden indeholder en masse magnesium, jern og gode fedtstoffer. Du kan fint undlade quinoafrøene eller erstatte dem med f.eks. perlespelt, suppehorn, ris eller linser. Mængden skal svare til ca. 250 g kogte quinoa eller 6-7 dl.

Grøntsagerne kan du også sagtens udskifte, så de passer til din smag eller grøntsagsskuffens indhold. Og i stedet for citronmelisse kan du f.eks. bruge persille, dild eller mynte.

Det skal du bruge – Grøntsagssuppe med havtaske til 6 personer

  • 1 kg tomater
  • 1 fennikel
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 frisk rød chili
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 tsk sukker
  • 1 limefrugt
  • 450 g havtaske (eller en anden fisk)
  • Et par kviste citronmelisse eller andre friske krydderurter (kan udelades)
  • 100 g quinoa

Grøntsagssuppe med havtaske

Grøntsagssuppe med havtaske – Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader

Gør grøntsager og krydderier klar:

  • Skyl tomater, fennikel, peberfrugt og chili
  • Skær et kryds i toppen af tomaterne
  • Del fennikel og peberfrugt i mindre stykker. Kassér stok og stilk
  • Skær toppen af chilien og del den i to
  • Fjern skallen fra hvidløgsfeddene

Læg det hele i et ovnfast fad og fordel olie, salt og peber hen over

Grøntsagssuppe med fisk

Sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter og klargør quinoa og fisk imens

Skyl quinoa i koldt vand og kog dem i 5-8 minutter, så de ikke er helt færdigtilberedte

Læg fisken i et ovnfast fad, pres lidt limesaft over og tryk citronmelissebladene fast på den

Sæt fisken i ovnen i 10-15 minutter når grøntsagerne er færdige

Læg de bagte tomater, fennikel, peberfrugt, chili og hvidløg i en blender, tilsæt 0,5 liter bouillon og blend. Hæld det over i en gryde, når suppen har en passende lind konsistens

Tilsæt den sidste halve liter bouillon og kokosmælk

Lad det simre i nogle minutter og smag til med sukker og limesaft

Skær fisken i mindrette stykker, når den er næsten færdigtilberedt. Læg den i suppen og lad den boble med i 10 minutter

Tilsæt quinoa, når der er ca. 5 minutter tilbage

Smag evt. suppen til igen

Fiskesuppe

Suppen er her serveret sammen med et stykke valnøddebrød. Den opskrift kommer også på bloggen snart

 

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *