Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

Laks, spinat og hytteost klæder altid hinanden ualmindeligt godt. Her er det sammen med ærter og en æggemasse lagt som fyld på en sprød tærtebund, der er bagt med halvt fuldkornsmel. Så får du en sund, lækker og nem grov tærte med laks og spinat, der både kan spises lun eller gemmes til madpakken.

Du kan nedjustere fedmen i tærtefyldet ved at vælge den fedtfattige version af græsk yoghurt. Du kan også bruge creme fraiche i stedet for. Og apropos mit indlæg om at få brugt de sidste æggehvider, kan du udskifte et æg med to æggehvider, hvis du har sådan nogle til over.

Grov tærte med laks og spinat – Det skal du bruge

Grov tærtebund
  • 1,5 dl hvedemel
  • 1,5 dl fuldkornshvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 75 g koldt smør
  • 1 dl græsk yoghurt
Lakse-spinatfyld
  • 300 g laksebøffer
  • 400 g spinat (gerne frossen)
  • 100 g ærter (gerne frosne)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 dl hytteost
  • Salt og peber
  • Evt. lidt revet muskatnød
  • 75 g revet ost

Grov tærte med laks og spinat opskrift sund nem madtærte

Sådan laver du en grov tærte med laks og spinat

Bland de to slags mel og salt

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i dejen. Jeg bruger røremaskinens K-spade

Tilsæt græsk yogurt og saml dejen. Den skal ikke æltes, bare lige hænge sammen og formes til en kugle

Læg kuglen i en plastikpose eller rul den ind i husholdningsfilm og sæt den i køleskabet i en times tid

Når tærtedejen er godt kold er det lettere at rulle den ud i en stor cirkel (med lidt større diameter end dit tærtefad). Tryk dejen godt op ad tærteformens kanter, prik den med en gaffel og forbag bunden ved 210 grader i 10 minutter

Lav fyldet klar imens tærten forbager. Det gør ikke noget, hvis den forbagte tærtebund skal stå og hvile lidt imens du får de sidste ting færdige

Optø spinaten i mikroovnen eller i en gryde ved svag varme. Pres den forsigtigt fri for overskydende væske

Hak løg og hvidløg fint. Svits det i lidt olie på en pande nogle minutter til stykkerne er bløde, men ikke brændte

Tilsæt spinat og lad det stege med i 5 minutter. Tag panden af blusset

Skær laksebøfferne i mundrette stykker og bred dem ud over den forbagte tærtebund

Grov tærte med laks og spinat opskrift sund nem madtærte

Fordel spinat og ærter over tærten og hæld dernæst æggeblandingen ovenpå

Grov tærte med laks og spinat opskrift sund nem madtærte

Drys til sidst med revet ost

Skru ovnen ned til 180 grader og bag tærten i 40-45 minutter til overfladen er gylden. Mærk evt. med en kødnål eller tandstikker om æggemassen har sat sig

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.