Seneste indlæg

  • Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret

    Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret
  • Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta

    Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta
  • Sådan får du brugt dine rugbrødsrester

    Sådan får du brugt dine rugbrødsrester
  • Sund spaghetti carbonára

    Sund spaghetti carbonára

Grove madpakkesnegle med pesto og lufttørret skinke

Grove madpakkesnegle med pesto og lufttørret skinke

Det virker måske en smule off-topic her på årets sidste dag, hvor Blogland er fyldt med statusser og tilbageblik på året, der er gået. Men jeg har længe gerne villet dele denne opskrift på grove madpakkesnegle, og nu er det altså nu, at jeg har tiden.

Sneglene her er perfekte i madpakken eller til den lille sult. Og som natmad eller en lækker snack, f.eks. når Daisy senere i dag holder sin nytårstale.

De er fryseegnede og tør op i løbet af et par timer. Jeg lægger dem i poser enkeltvis, imens de stadig er lune.

Jeg bruger muffinforme for at være sikker på, at de holder formen under bagningen. Du kan også bare bage dem uden og bøje den yderste snip ind under sneglen.

Det skal du bruge til ca. 20 grove madpakkesnegle

Pizzadej

  • 2 dl vand
  • 1 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olie
  • 1 æg
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • ca. 300-400 g hvedemel

Fyld

  • Et halvt glas pesto (eller ca. 3 spsk hjemmelavet)
  • 6 skiver lufttørret skinke
  • 2 tomater

Grove madpakkesnegle med pesto og skinke

Sådan laver du grove madpakkesnegle

Bland vand og mælk, lun det og rør gæren ud heri

Opløs salt og sukker i blandingen og tilsæt dernæst de øvrige ingredienser. Hold lidt igen med melet

Mængden af mel skal tilpasses, så dejen slipper skålens kanter og kan æltes med hånden – men stadig er blød og fugtig. Det grove mel suger væske under hævningen, så lad hellere dejen være for lind end for sej på dette tidspunkt

Stil dejen til hævning et lunt sted, når du har æltet den godt igennem. Lad den hæve et par timer til dobbelt størrelse

Juster evt. med mere mel, så dejen er tilpas smidig og rul den til en stor firkant – ca. 45 x 30 cm

Opskrift madpakkesnegle

Fordel et par spsk. pesto herpå og smør det ud med en dejskraber

Opskrift grove snegle

Læg skiver af lufttørret skinke oven på pestoen

Skær tomaterne i strimler og læg dem øverst

Snegle med pesto og skinke

Rul dejpladen sammen på den lange led til en roulade

Snegle opskrift grove

Skær skiver, der er ca. 1 cm tykke og fordel dem i smurte muffinforme (eller bare på en plade med bagepapir)Opskrift grove snegle

Lad sneglene efterhæve et kvarters tid og bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutterOpskrift madpakkesnegle Madpakkesnegle

Dejen kan også koldhæves et køligt sted i mindst 8 timer. Brug halv mængde gær og lad dejen “vågne” på køkkenbordet i en times tid inden du begynder at forme den.

Andre sikre hits i madpakken er mine grove pølsehorn eller rugbarer med chokolade.

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags