Grove nudler med svampe

Grove nudler med svampe

Her i sommervarmen er det skønt med hurtiglavet aftensmad. Det kan f.eks. være en wokret som den her, der er baseret på grove nudler med svampe. Den er naturligvis også særdeles velegnet i efteråret, når du selv kan gå på jagt efter alskens svampe i skovbunden. Men du kan sagtens få skønne, danske champignon, portebello og shiitake året rundt.

Du kan have retten klar på under en halv time – og endnu hurtigere, hvis du har preppet dine grøntsager på forhånd.

Der er fuld smæk på umami fra svampene, så du tænker slet ikke over, at der ikke er kød i wokretten. Hvis du alligevel savner det, så kan du bare stege strimler af f.eks. svinekød, oksekød eller kylling med eller tilsætte to håndfulde rejer.

Vælg de svampe, du synes bedst om. Og skru gerne op for både chili- og karryindholdet, hvis du kan lide stærk mad. Det kan mine børn desværre ikke, så jeg drysser ekstra chilistykker på min egen portion ved servering

Opskrift Fuldkornsnudler med grøntsager

Det skal du bruge

  • 250 g fuldkornsnudler
  • 400 g svampe
  • 2 peberfrugter
  • 3 gulerødder (ca. 200 g)
  • 3 forårsløg
  • 150 g spinatblade
  • 1-2 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. østerssauce
  • 1/2 frisk rød chili
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. karry
  • 2-3 spsk. vand
  • 1 tsk. fint salt
  • Et bundt koriander eller sød basilikum

Sådan laver du grove nudler med svampe

Læg nudlerne i en skål og dæk dem med koldt vand. Lad dem ligge her imens du laver resten af retten og brug en gaffel til at adskille nudlerne efterhånden som de bløder op

Skær roden af svampene og rens dem for jord

Skær svampe og peberfrugter i mindre stykker

Skræl gulerødderne, del dem i kvarte på langs og skær dem i 2-3 cm lange stave

Pil de yderste blade af forårsløgene og snit dem i tynde skiver

Skyl og tør spinatbladende (hvis du bruger frosne spinatblade, så tø dem i stedet langsomt op og pres overskydende væske væk)

Skræl ingefæren (brug en ske til at skrabe skrællen væk) og riv den

Rengør chilien, halver den og fjern kernerne. Hak resten fint

Bland ingefær, 1 tsk chili og østerssauce i en lille skål

Opskrift sund nudelret med grøntsager

Varm en stor wok, pande eller gryde op

Tilsæt 1 spsk. olie og karry. Lad det brænde af i et minut inden du hælder den sidste spsk. olie på sammen med svampe, peberfrugt, gulerødder og forårsløg

Lad det hele stege i nogle minutter til alle grøntsagsstykkerne har fået lidt farve. Tilsæt så chili/østerssauceblandingen, vand, salt, spinatblade og de opblødte, drænede nudler

Lad retten simre i 5 minutter til den er sammenhængende og spinatbladene faldet lidt sammen

Pynt de grove nudler med svampe og grøntsager med chilistykker og koriander ved servering

Opskrift Grove nudler med svampe

Du kan sagtens hive børnene med i køkkenet og lade dem hjælpe (men så kan det godt være, at retten ikke er klar på under en halv time;)). Faktisk er opskriften en modereret udgave af en ret, som børnene lavede, da jeg sidste år var Madskoleinstruktør.

I år havde jeg desværre ikke mulighed for at deltage. Men som jeg også skriver i mit indlæg om at være Madskoleinstruktør, så kan jeg varmt anbefale det til alle, der har interesse for madlavning og sundhed at deltage. Enten som instruktør eller ved at sende unger afsted.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.