Seneste indlæg

  • Fuldkorn er guldkorn. Men hvorfor? Og min yndlingsopskrift på grove gulerodsboller

    Fuldkorn er guldkorn. Men hvorfor? Og min yndlingsopskrift på grove gulerodsboller
  • Dahl med røde linser og grøntsager

    Dahl med røde linser og grøntsager
  • Bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos

    Bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos
  • Mig og min yndlingsingrediens: Monia Magdalena og den sunde avocado

    Mig og min yndlingsingrediens: Monia Magdalena og den sunde avocado

Grove pirogger med spinat- og hytteostefyld

Grove pirogger med spinat- og hytteostefyld

Pirogger er mættende, velsmagende og sunde mellemmåltider. De er perfekte til madpakken, til turen eller til en hurtig og let frokost. Og så er det nemt at smække en stor portion sammen og fryse dem enkeltvis, så du kan tage en pirog op, når der er behov for det. Her er en version af grove pirogger med spinat- og hytteostefyld. Men variationsmulighederne er noget nær uendelige. Se f.eks. også min opskrift på pirogger med fyld af juicepulp eller mine mini-pirogger med kødsovs.

Jeg har koldhævet dejen, men du kan fint bruge lidt mere gær og så bare lade den hæve en times tid ved stuetemperatur, til den er blevet dobbelt så stor. Jeg plejer at lave dejen klar om formiddagen og så ordne resten efter at ungerne er puttet om aftenen. Eller at lade dejen hæve i køleskabet natten over og bage piroggerne om formiddagen.

Det skal du bruge til ca. 14 grove pirogger med spinat- og hytteostefyld

Grov pirogdej

  • 10 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 dl A38, skyr eller andet surmælksprodukt
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 æg
  • 0,5 dl olie
  • 200 g fuldkornsmel (jeg brugte grov ølandshvede)
  • 400-500 g hvedemel
Opskrift på grove koldhævede pirogger

Spinat- og hytteostefyld

  • 300 g spinat (gerne fra frost)
  • 100 g hytteost
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Evt. lidt revet muskatnød
Spinatfyld

Desuden

  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Sesamfrø eller lignende til drys

Sådan laver du grove pirogger med spinat- og hytteostefyld

  1. Bland vand og surmælksprodukt, udrør gæren heri og tilsæt salt og sukker.
  2. Rør æggene i et ad gangen og bland herefter resten af ingredienserne i. Tilpas mængden af hvedemel, så dejen er sammenhængende og slipper skålens kanter, men stadig er lidt fugtig.
  3. Lad dejen hæve et køligt sted i mindst 8 timer.
  4. Sæt gerne skålen på køkkenbordet i en times tid inden du skal til at arbejde med dejen igen.
  5. Hvis du bruger frosset spinat, så tø det op og knug overskydende væske ud. Bruger du frisk spinat, så skyl det grundigt og dup eller slyng det tørt.
  6. Hak løget fint og pres eller hak hvidløget.
  7. Steg løg og hvidløg i lidt olie ca. 5 minutter. Tilsæt spinat og hytteost og lad det stege med nogle minutter.
  8. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
  9. Rul dejen ud på et bord og udstik cirkler, der er ca. 15 cm i diameter. Brug f.eks. et glas eller en skål med passende omkreds.

Opskrift på grove pirogger med spinat- og hytteostefyld

10. Læg 1-2 spsk. fyld på hver cirkel.

Opskrift på grove koldhævede pirogger med spinat- og hytteostefyld    11. Fold dejen ind over fyldet. Brug lidt sammenpisket æg som lim langs sammenføjningen og tryk piroggen sammen langs kanten med en gaffel.

Pirogger opskrift

12. Flyt forsigtigt de fyldte dejstykker over på en bageplade, pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

Pirogger sunde

13. Bag piroggerne ved 180 grader varmluft i ca. 15-20 minutter til de er lysebrune.

Opskrift på grove koldhævede pirogger

14. Lad piroggerne køle af på en bagerist og pak dem i poser mens de stadig er lidt lune – så undgår du, at de bliver tørre.

Grove pirogger med spinat- og hytteostefyld

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

8 Comments

  1. Catharina
    27. februar 2018 / 17:06

    Hej.

    Kan man gøre det så de ikke skal langtifshæve? For har kun tid i morgen men ingen af tingene hjemme 😅

    • 27. februar 2018 / 17:51

      Hej Catharina. Ja, det kan du sagtens:) Brug en halv pakke gær i stedet og lun væsken, inden du rører gæret ud deri (du kan f.eks. koge den ene dl vand, så passer det vist med at blandingen er lillefingervarm). Lad dejen hæve i en lille time et lunt sted i stedet for at koldhæve den. Jeg håber, at du bliver tilfreds med resultatet😀

      • Catharina
        27. februar 2018 / 18:04

        Fantastisk 😍👌 så blir både mand og barn glade nåt de kommer hjem i morgen.. tak for lækre opskrifter. Heg benytter mig tit af dem 💪👌

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags