Grove spinatpandekager med røget laks

Grove spinatpandekager med røget laks

I indlægget her deler jeg en nem opskrift på sunde, grove spinatpandekager med flødeost og røget laks. De er børnevenlige, smager dejligt, mætter godt – og du kan sagtens lave en stor portion og putte resterne i fryseren eller spise dem kolde til frokost dagen efter.

Anledningen til at lave grove spinatpandekager (hvis du da mangler sådan én) lige nu er, at det på tirsdag er international pandekagedag. Det er en tradition, der stammer fra middelalderen, hvor de fastede i 40 dage op til påskesøndag. Under fasten var det forbudt at spise kød og hvedebrød samt drikke mælk og alkohol. Fasten begyndte askeonsdag, tre dage efter fastelavnssøndag, så tirsdag skulle de sidste rester af forbudte madvarer bruges op. Det kunne de f.eks. gøre ved at spise store stakke af pandekager.

Er du mere i humør til en sødere pandekage, så deler jeg en opskrift på lækre bananpandekager ovre på Sund & Sulten Mor-bloggen.

Hvis du bruger en stegepande med en diameter på 19 cm giver opskriften her 4 stk. Serveret med lidt gnavegrønt ved siden af passer den mængde fint til vores familie med to voksne og to små børn (Kristian tog sig dog vist en ostemad lidt senere).

Det skal du bruge til 4 store pandekager

  • 150 g frosset spinat
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl fuldkornsmel
  • 1,5 dl hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • ca. 40 g smør til stegning
  • 3 spsk hvidløgsflødeost (eller en anden smøreost)
  • 125 g røget laks

Sådan laver du grove spinatpandekager

Pisk æggene med de to typer mel og salt til dejen er jævn og uden klumper

Optø spinaten i mikroovnen eller i en gryde ved smag varme. Kram den fri for væde og hak den evt. groft, hvis du bruger helbladet spinat

Rør spinat og havregryn i dejen

Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk undervejs

Sæt dejen køligt i en halv time (eller længere)

Rør dejen igennem og juster evt. konsistensen med mere mælk eller mel

Varm en pande godt op og smelt en klat smør på den

Hæld pandekagedej på, så det lige dækker hele fladen

Bag pandekagen i 3-4 minutter på hver side

Sunde grove spinatpandekager opskrift nemme

Læg de færdigbagte pandekager på en tallerken og dæk dem med sølvpapir eller en anden tallerken vendt på hovedet, så de holdes varme

Smør pandekagerne med en klat smøreost, læg en skive røget laks på og rul sammen

Sunde grove spinatpandekager opskrift nemme

Du kan også fylde pandekagerne med kødsovs, lægge tomatsalsa ovenpå og bagefter gratinere dem i ovnen. Læg de fyldte, sammenrullede pandekager tæt i et ovnfast fad, drys med revet ost og bag dem i 10 minutter ved 215 grader

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

2 Comments

  1. Dorte
    13. februar 2018 / 13:09

    Uhm, dem må jeg prøve at lave en dag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *