Seneste indlæg

  • Fuldkorn er guldkorn. Men hvorfor? Og min yndlingsopskrift på grove gulerodsboller

    Fuldkorn er guldkorn. Men hvorfor? Og min yndlingsopskrift på grove gulerodsboller
  • Dahl med røde linser og grøntsager

    Dahl med røde linser og grøntsager
  • Bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos

    Bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos
  • Mig og min yndlingsingrediens: Monia Magdalena og den sunde avocado

    Mig og min yndlingsingrediens: Monia Magdalena og den sunde avocado

Hand pies med æbler | Små æbletærter med kanel

Hand pies med æbler | Små æbletærter med kanel

Vi har desværre hverken frugttræer eller bærbuske i haven. Men det er der jo heldigvis så mange andre, der har – endda i overflod. På denne årstid render jeg derfor altid rundt med en pose i hånden og spotter lynhurtigt, hvor jeg kan få den fyldt op, når jeg er ude. Træ- eller buskejerne er som regel glade for, at der er nogen, som kan få glæde af deres frugter. Især hvis man kvitterer med at levere en lille erkendelighed fremtryllet i køkkenet efterfølgende. Det kunne f.eks. være disse hand pies med æbler, kanel og mandler, som jeg bagte i går – af æbler plukket i haven hos mine svigerforældres nabo.

Hand pies med æbler er små tærter, der emmer af efterårshygge. Gyldne, sprøde og med den syrlige sødme, som æblerne har netop nu. De er ret enkle at lave: rør en mørdej sammen og lad den hvile i køleskabet imens du forbereder æblefyldet. Tryk cirkler af dejen ud, læg fyldet på og læg en dejcirkel øverst. Pensl, bag og spis!

Med opskriften her kommer den klassiske æbletærte i portionsstørrelser, der er lige til at hapse. Er du mere til en stor tærte, kan du sagtens bruge dejen fra en bærcrumble oven på fyldet i opskriften her. Og skal du kun mætte én lækkersulten mund, så kan du måske finde inspiration i min æblekage til en person, som bages i mikroovnen.

Hand pies med æbler opskrift

Det ska du bruge til 12-14 hand pies med æbler

Til æblefyld

  • Ca. 500 g madæbler (svarer til 7-8 stk., afhængigt af, hvor meget du må skære fra)
  • 2 tsk kanel
  • 5 spsk sukker
  • 3 spsk vand
  • 50 g marcipan

Til pie-dej

  • 400 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 4 æg
  • 1 nip salt
  • 600-650 g hvedemel

Til pensling og drys

  • 1 æg
  • 25 g mandler
  • 1-2 spsk kanelsukker

Sådan laver du hand pies med æbler

Du kan sagtens lave æblefyldet i god tid inden du bager tærterne. Det kan fint holde sig i et par dage på køl. Ellers kan du lave den imens tærtedejen sætter sig i køleskabet (se nedenfor)

Æblefyld

Skræl æblerne, skær dem i tern og læg dem i en gryde sammen med kanel, sukker, vand og marcipan, der er skåret i små stykker

Æbletærte opskrift

Kog blandingen op og lad den simre i ca. 10 minutter, så massen er sammenhængende, men ikke helt smattet. Konsistensen skal være som en tyk, grov æblegrød

Lad massen køle lidt ned, inden du bruger den som fyld i tærterne

Hand pies

Tænd ovene på 175 g varmluft

Rør smør og sukker sammen til en ensartet masse. Lige som med alle andre tærtedeje bruger jeg røremaskinens K-spade, men du kan sagtens bruge en dejkrog eller en stor ske

Tilsæt æggene et ad gangen og pisk dem godt ind i dejen

Hæld melet i sammen med salt. Hold lidt igen med melet – tilsæt det gradvist indtil dejen er sammenhængende og slipper skålen. Det er ikke meningen, at dejen skal gennemæltes, den skal bare lige samles

Tag tærtedejen ud på et ælteunderlag (eller et meldrysset bord) og form den til to kugler. Pak kuglerne ind i hver sin plastikpose eller stykke bagepapir og læg dem i køleskabet en halv time eller længere

Forbered evt. æblefyldet imens dejen sætter sig

Rul dejen ud, så den er ca. 3 mm tyk

Brug et glas eller en skål med en diameter på ca. 10 cm til at udstikke små cirkler

Læg halvdelen af cirklerne på en bageplade med bagepapir. Fordel æblefyldet på bundene, 1-2 spsk på hver

Læg den anden halvdel af dej-cirklerne ovenpå og tryk dem sammen i kanten med fingrene eller med en gaffel

Hand pies opskrift

Pensl de små hand-pies med sammenpisket æg

Hak mandlerne groft (du kan evt. smutte dem inden, hvis du gider) og fordel dem på tærterne. Tryk mandelsplitterne lidt fast

Drys med en blanding af lige dele sukker og kanel

Bag tærterne ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter

Hand pies med æbler

Én af de skønne ting ved de her handpies med æbler er, at du kan spise dem som de er. De behøver ingen dyppelse og er perfekte til madkurven på en efterårstur

Æbletærte portionsstørrelse opskrift

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags