Hjemmelavede fiskefingre med sprød tangpanering

Hjemmelavede fiskefingre med sprød tangpanering

Sponsoreret indhold

For et par uger siden blev jeg inviteret med i en opskriftskonkurrence, hvor målet var at sammensætte Danmarks bedste hverdagsret af tang og fisk. Den udfordring tog jeg naturligvis med glæde imod. Mit bud var en opskrift på hjemmelavede fiskefingre, hvor jeg har brugt tang i paneringen og i den mayo-dip, jeg har foreslået at spise dertil.

Jeg har tidligere skrevet lidt om mine erfaringer med tang-bacon og tang-pasta fra Seamore. Kort fortalt er det produkter, som består af tangplanter og intet andet. I sea Pasta er Seamores version af en tagliatelle-pasta og bruges lige sådan. I sea Bacon lynsteges og giver maden en salt og heftig umamismag. Begge produkter indeholder mange af de gode stoffer, som vi får fra fisk (f.eks. jern, magnesium, calcium og fosfor samt A-, B-, C- og E-vitaminer, fibre, sunde fedtstoffer og protein). Og så synes jeg, at I sea Bacon smager helt vildt godt!

Jeg har lagt vægt på, at opskriften skal kunne fungere hjemme i vores familie, som består af to voksne og to små børn. Her er hjemmelavede fiskefingre – altså fisk, der er skåret i bjælker, vendt i en panering og stegt – altid et hit. Som tilbehør har jeg lavet fritter af kartofler, frosne grønne bønner, gulerødder og søde kartofler. De er sunde, billige, lette at lave og vi spiser dem alle med vellyst. Når de danske rodfrugter såsom persillerod, pastinak og rødbede snart er i højsæson, vil det være oplagt at bruge dem i stedet. Den samlede mængde skal være ca. 1,5 kg.

Hjemmelavede fiskefingre – det skal du bruge

  • 20 g Seamore I sea bacon
  • 400 g kulmule (eller en anden fast hvid fisk, som er et par cm tyk)
  • 1,5 dl mel
  • 1,5 dl rasp
  • 2 tsk revet citronskal
  • 2 æg
  • 40 g smør og 2-3 spsk olie til stegning

Grøntsagsfritter – det skal du bruge

  • 3 store bagekartofler
  • 3 søde kartofler
  • 5 gulerødder
  • 350 g frosne grønne bønner
  • 2-3 spsk olie
  • Lidt salt

Mayo-dip – det skal du bruge

  • 15 g Seamore I sea bacon
  • 4 spsk god mayonnaise (se min opskrift på en hjemmerørt her)
  • 4 spsk creme fraiche eller Skyr
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

 

Mayo-dip – sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader varmluft

Begynd med at lave dippen så den kan stå og trække i køleskabet, imens du laver resten

Lynsteg tangen i ca. 1 minut i lidt olie (brug en stor pande med høje kanter – så kan du genbruge den til fisken senere). Læg tangen til afkøling og -drypning på et stykke køkkenrulle. Hak tangen, når den efter nogle minutter er kølet af

Rør mayonnaise, creme fraiche og citronsaft sammen og vend den hakkede tang heri

Sæt dippen på køl, indtil du skal bruge den

Grøntsagsfritter – sådan gør du

Skrub eller skræl kartofler, søde kartofler og gulerødder. Skær dem i pommes frites størrelse (ca.  1,5 x 1,5 x 6 cm), men hold de tre typer råvarer adskilte, da de ikke skal have lige lang tid i ovnen

Læg de frosne bønner i en skål, hæld lidt olie og salt over og brug hænderne til at fordele det jævnt

Bred bønnerne ud på en bageplade med bagepapir. De må kun ligge i ét lag. Sæt dem i ovnen i ca. 40 minutter og vend et par gange undervejs

Brug nu samme fremgangsmåde til at massere olie og salt ind i kartoffelfritterne og læg dem på en anden bageplade med bagepapir. Hvis du sætter dem i ovnen et par minutter efter bønnerne, passer det nogenlunde med, at de er færdige på samme tid (dvs: kartoflerne skal have ca. 35 minutter)

Gentag med de søde kartofler og bland dem sammen med kartoffelfritterne efter ca. 5 minutter (så deres bagetid bliver ca. 30 minutter)

Fordel til sidst olie og salt over gulerodsfritterne og lad dem bage med de sidste 15 minutter

Det er kun for billedets skyld, at jeg har lagt alle fritterne på samme plade her. Brug to forskellige plader, da det er vigtigt, at især bønnerne kun ligger i ét lag for at blive lækre sprøde

Hjemmelavede fiskefingre – Sådan gør du

Hæld 1,5 dl mel op i en skål eller dyb tallerken

Pisk æggene i en anden skål eller dyb tallerken

Klip eller hak tangen i små stykker og bland det med rasp og revet citronskal. Læg det i en tredje skål eller dyb tallerken

Skær fisken i mundrette stykker (ca. 3 x 6 cm)

Vend først fiskestykkerne i mel, dernæst i æg og til sidst i tangraspen

Steg fiskefingrene i en blanding af smør og olie i en dyb pande ved middelhøj varme 3-4 minutter på hver side

Fiskefingre

Retten kan sagtens holde sig til dagen efter, hvis du køler den hurtigt ned. Jeg kan dog ikke anbefale frysning, da både fritter og fiskefingre bliver slatne og gummiagtige

Jeg har markeret, at indlægget indeholder sponsoreret indhold, fordi jeg har modtaget to gratis poser med tang fra Seamore og et tilskud til fisken fra Hav.  Desuden indeholder teksten affiliatelinks. Det betyder, at hvis du klikker på linket og køber noget på siden, modtager jeg en lille kommission af dit samlede køb. Denne aftale har ingen indflydelse på den pris, du skal betale for varen 

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

6 Comments

  1. Emma
    24. oktober 2017 / 12:52

    Namnamanm, dem skal jeg helt sikkert prøve!

  2. 12. september 2017 / 22:46

    Nej hvor ser det lækkert ud! Det kunne da godt være man skulle prøve den opskrift! 🙂

    • 13. september 2017 / 17:01

      Mange tak😊 Ja, du skulle helt sikkert tage at prøve opskriften. Den er supernem at lave og det smager så lækkert – med eller uden tang😉

  3. 11. september 2017 / 17:31

    Mums en lækker og indbydende ret. Den skal jeg have lavet en dag. Vi er vilde med fisk herhjemme, men får det desværre ikke ofte nok.

    • 11. september 2017 / 21:50

      Tak Malene😊 Vi får en kasse fra Skagen Fisk hver anden uge og bliver holdt lidt til ilden på den måde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *