Hjemmelavede fiskefrikadeller med kartoffel-kålsalat

Hjemmelavede fiskefrikadeller med kartoffel-kålsalat

Som i de fleste andre børnefamilier spiser vi herhjemme en hel del fiskefrikadeller og andre ting lavet af fars. Mange supermarkedet har nogle ok bud på færdiglavede varianter, men jeg synes, at hjemmelavede fiskefrikadeller smager meget bedre. De er desuden billigere at lave og så kan jeg selv bestemme indholdet og skrue op og ned for f.eks. krydderierne.

Hvis du har en kødhakker eller foodprocessor får du nok en mere lind fars, men du kan sagtens bare hakke fisken med en ganske almindelig kniv og gaffel.

De hjemmelavede fiskefrikadeller er her serveret sammen med en skøn og simpel kartoffelsalat med kål. Kog evt. kartoflerne dagen i forvejen, så har du hurtigere maden på bordet.

Det skal du bruge til ca. 20 hjemmelavede fiskefrikadeller

  • 600 g lys fisk f.eks. torsk, lange eller lyssej
  • 2 tsk. salt
  • 2 løg
  • 1/2 tsk. peber
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft
  • 6 spsk. havregryn
  • 1 bundt dild
  • Smør og olie til stegning

Det skal du bruge til kartoffel-kålsalat

  • 600 g kartofler
  • 1 lille spidskål eller et kvart hvidkålshoved (ca. 300 g)
  • 4 mellemstore gulerødder (ca. 300 g)
  • 3 spsk. mayonnaise (brug f.eks. min vejledning til en god hjemmerørt mayo)
  • 3 spsk. creme fraiche eller skyr
  • 2 spsk. Dijonsennep (eller sød fransk sennep, hvis den skal være mere børnevenlig)
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft
  • Salt og peber

hjemmelavede fiskefrikadeller opskrift kartoffelsalat med kål

Sådan laver du fiskefrikadeller med kartoffel-kålsalat

Begynd med at skrælle eller skrubbe kartoflerne og kog dem i 15-20 minutter til de er møre. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle helt ned

Skær fisken i små stykker og mos dem med en gaffel

Tilsæt salt og rør i farsen til den er sej

Pil løgene og hak eller riv dem. Skyl og hak dilden og bland det i sammen med de øvrige ingredienser

Juster konsistensen med havregryn og mælk. Fiskefarsen skal være smidig, men fast

Lad farsen stå køligt i en times tid

Brug ventetiden på at lave kartoffelsalaten

Skær kartofler og gulerødder i mundrette stykker

Snit kålen i tynde strimler

Bland en dressing af mayonnaise, creme fraiche, sennep og citronsaft

Vend dressingen med kartofler, gulerøder og kål. Smag til med salt og peber

Skyl og hak dilden. Bland halvdelen i kartoffelsalaten og brug den anden halvdel som pynt på toppen ved servering

Lad salaten stå og trække imens du steger fiskefrikadellerne

Rør farsen igennem og brug din håndflade til at forme frikadeller

Steg fiskefrikadellerne i godt med smør og olie (ca. 2 spsk olie og 15 g smør til en pande med 7-8 fiskedeller)

Gem resten af fiskefrikadellerne i fryseren eller spis dem til frokost dagen efter – gerne på rugbrød og med en klat god, hjemmelavet remoulade. Se f.eks. min opskrift på en remo med spidskål lige her

hjemmelavede fiskefrikadeller opskrift kartoffelsalat med kål

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.