Seneste indlæg

  • Fuldkorn er guldkorn. Men hvorfor? Og min yndlingsopskrift på grove gulerodsboller

    Fuldkorn er guldkorn. Men hvorfor? Og min yndlingsopskrift på grove gulerodsboller
  • Dahl med røde linser og grøntsager

    Dahl med røde linser og grøntsager
  • Bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos

    Bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos
  • Mig og min yndlingsingrediens: Monia Magdalena og den sunde avocado

    Mig og min yndlingsingrediens: Monia Magdalena og den sunde avocado

Nem værtindegave: Hjemmelavede glaserede nødder

Nem værtindegave: Hjemmelavede glaserede nødder

I dag har jeg lavet værtindegaver til arrangøren af en Skt. Hans fest på fredag. Det blev bl.a. til en omgang hjemmelavede glaserede nødder, som er karamelliseret vha. honning og tilsat appelsin.

De tager ingen tid at lave og bringer lykke på ethvert ostebord, hvor de især går godt til tørre og kraftige oste. De honningglaserede nødder smager dog også virkelig godt oven på f.eks. Skyr eller græsk yoghurt, i salaten og sammen med charcuteri på tapasbordet.

Jeg har brugt valnødder, men andre typer f.eks. pekan- eller hasselnødder kan også bruges. Det kan dog være en fordel at afskalle hasselnødderne, dvs. gnubbe dem i et rent viskestykke, så skallerne løsnes, efter at de er ristede. Hasselnøddeskallerne er trælse at tygge i, hvis de kommer med i glaseringen og det problem synes jeg ikke, at der er med valnødderne.

Hjemmelavede glaserede nødder – det skal du bruge

  • 2 dl nødder
  • 1 dl honning
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 nip salt

Hjemmelavede glaserede nødder

Sådan laver du hjemmelavede glaserede nødder

Rist nødderne på en varm og tør pande, til de har fået lidt farve

Pres appelsinen og riv skallen af

Bland appelsinsaft og -skal med honning og opvarm massen i en gryde. Pas på, at det ikke brænder på

Kom de ristede nødder i gryden sammen med appelsin-honningblandingen og salt. Lad det simre i ca. 5 minutter

Hæld det hele over i et skoldet glas og sæt det på køl. Rør et par gange undervejs imens massen stivner

Honning glaserede nødder

Glasset opbevares køligt, og hvis du har skoldet glasset og ikke stikker alt for beskidte skeer derned, burde de glaserede nødder kunne holde sig i lang tid. Det har dog aldrig været aktuelt hjemme hos os, da glasset ofte er tomt på under en uge.

Hvis du mangler andre idéer til værtindegaver, så udgav jeg i forbindelse med en julekalender hos Bloggers By Heart et indlæg med tre bud på lækre hjemmelavede gaver. Det kan du læse lige her.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

2 Comments

  1. 21. juni 2017 / 18:00

    Det ser godt ud. Jeg ville i hvert fald blive glad for at få sådan et glas i værtindegave 🙂

    • 22. juni 2017 / 12:44

      Mange tak Malene, det håber jeg også, at værtinden bliver i morgen😄

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags