Luftige, sprøde hjemmelavede myslibarer med kokos

Luftige, sprøde hjemmelavede myslibarer med kokos

Indlægget indeholder reklamelinks, markeret med*

Myslibarer er altid gode til den lille (lækker)sult og laver du dem selv, kan du både selv bestemme smagen og gøre dem en del sundere og mere kalorielette end dem, du køber i butikkerne. Her deler jeg opskriften på hjemmelavede myslibarer med kokos, som er både knasende, luftige og mættende. Kokossukkeret giver en dejlig sød og karamelagtig smag.

Barerne bliver bl.a. bundet sammen af chiafrø, som får en geleagtig konsistens af at trække i vand. Jeg har desuden brugt Whey Crisps* fra Bodylab*, som lige nu er på tilbud. Du kan i stedet bruge knuste riskiks, men så får du ikke det skud protein og dermed mæthed til barerne, som de sprøde Whey Crisps giver.

Det skal du bruge

  • 0,5 dl chiafrø*
  • 2 dl vand
  • 2 spsk. honning
  • 2 dl Whey Crisp* (eller 4 knuste riskiks)
  • 5 spsk. kokosmel
  • 2 spsk. kokossukker* (eller almindeligt rørsukker)
  • 1 tsk. kanel
  • 1 dl grofthakkede valnødder
  • 3 spsk. tranebær
  • 3 spsk. rosiner
  • Evt. 100 g mørk chokolade

Sådan laver du hjemmelavede myslibarer med kokos

Tænd ovnen på 180 grader (almindelig ovn)

Hæld vand over chiafrøene og lad dem trække i 15-20 minutter

Opvarm langsomt honning i en gryde

Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål og hæld dem over gryden, når honningen er ved at nå kogepunktet

Lad blandingen riste i et par minutter imens du rører rundt

Tilsæt de udblødte chiafrø og rør det hele godt sammen i gryden

Hæld massen op i en bradepande eller et ovnfast fad foret med bagepapir. Formen skal være ca. 20×25 cm

Bag “kagen” i 20-30 minutter til den er blevet sprød og fast. Lad den køle af på en rist inden du skærer den ud i passende stykker

opskrift sunde hjemmelavede myslibarer med kokos

Spis barerne som de er eller overtræk dem med mørk chokolade for at få en sødere variant

Barerne holder sig friske og sprøde i en lille uges tid (men får sjældent lov til at ligge så længe herhjemme…) i en lufttæt beholder

Er du mere i humør til f.eks. peanutkugler eller sunde og mættende rugbarer, så findes de også her på bloggen.

 

Links markeret med * er affiliatelinks. Det betyder, at hvis du klikker på linket og køber noget på siden, modtager jeg en lille procentdel af dit køb i kommission. Aftalen har ingen indflydelse på det beløb, du betaler for dine varer.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

3 Comments

  1. 12. marts 2018 / 20:22

    Det er jeg rigtig glad for at høre, dejligt at du kan lide dem:) Knus fra Line

  2. Dorthe Jepsen
    12. marts 2018 / 12:45

    Lavede dem i går og hold nu op hvor er de skønne – tak for opskrift! Knus fra Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.