Seneste indlæg

  • Sund og nem gulerodssuppe

    Sund og nem gulerodssuppe
  • Lav jeres eget spiselige julelandskab

    Lav jeres eget spiselige julelandskab
  • Sprøde og luftige fiskehapsere

    Sprøde og luftige fiskehapsere
  • Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

    Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

Hjemmelavede quesadillas med ost og kylling

Hjemmelavede quesadillas med ost og kylling

For nogle uger siden fortalte #Hashtagmor i et gæsteindlæg, at hendes yndlingsingrediens er cheddarost. Den skønne ost har elastiske egenskaber og det udnytter jeg i mit bud på en ret, hvori cheddarosten indgår: Hjemmelavede quesadillas med ost og kylling.

Kender du ikke i forvejen til quesadillas, så kan jeg oplyse, at det er en slags pandekage-sandwich. Du lægger en tortilla-pandekage på en pande, dækker halvdelen af den med fyld, vipper den anden halvdel ovenpå og steger så din quesadilla på begge sider. Når osten smelter, binder den fyldet og den sprøde pandekage sammen.

Fyldet kan varieres, så quesadillas er en glimrende reste-ret. I opskriften her har jeg valgt en klassisk variant med kylling, peberfrugt, tomat, basilikumblade og cheddarost.

Du kan servere quesadillas som en snack eller som et selvstændigt måltid – gerne sammen med dip i form af avocado, salsa og/eller creme fraiche og en frisk salat ved siden af.

Køb en pakke tortillas, hvis du vil have en lækker ret på 20 minutter eller lav dine egne hjemmelavede tortillas, hvis du vil have en sundere, billigere og (synes jeg…) lækrere variant. Det er supernemt, men du skal afsætte en halv time ekstra til madlavningen.

Hjemmelavede grove quesadillas opskrift

Det skal du bruge

Til 8-10 stk. grove hjemmelavede tortillas

  • 2 dl grahamsmel
  • 5 dl hvedemel
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 15 g koldt smør (ca. 1 spsk.)
  • 2 spsk. olie
  • 2 dl lillefingervarmt vand

Til quesadillas med ost og kylling

  • 8-10 tortillas
  • 280 g kyllingebryster eller -fileter
  • 4 tomater
  • 2 peberfrugter (gerne i forskellige farver)
  • Et lille glas tomatsalsa (du finder opskriften på en hjemmelavet salsa her)
  • 100 g revet cheddarost
  • Til servering: 2 avocadoer i skiver, 1 dl creme fraiche evt. med lidt friskpresset citronsaft i og resten af salsaen

Hjemmelavede fuldkorns tortillas opskrift

Sådan laver du grove hjemmelavede tortillas

  1. Bland de to typer af mel, salt og bagepulver i en skål.
  2. Smuldr smørret ind i melblandingen – hvis du har en røremaskine, så brug K-spaden.
  3. Tilsæt olie og dernæst vand lidt efter lidt. Dejen skal hænge sammen, men du skal ikke ælte den for meget.
  4. Tag dejen ud på en slip-let overflade og del den i 8-10 stykker. Antallet afhænger af, hvor stor en pande, du vil stege dem på. Laver du 8 stk., får du tortillas på ca. 25 cm.
  5. Form stykkerne til kugler, tryk dem lidt flade, dæk dem med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve ved stuetemperatur i ca. 15 minutter.
  6. Varm en pande op og rul imens et stykke dej ud til en pandekage. Den skal være så flad, som det overhovedet kan lade sig gøre. Steg pandekagen på den brandvarme pande i max 1 minut på hver side. Hvis de får for længe, bliver de sprøde i stedet for bløde.
  7. Hold pandekagerne lune i et viskestykke eller imellem to tallerkener, efterhånden som de bliver færdige.

Sådan laver du quesadillas med ost og kylling

  1. Har du tid, så mariner kyllingen nogle timer i 2 spsk. olie, 2 spsk. soja, 2 fed hvidløg, lidt friskpresset citron og evt. lidt frisk, finthakket chili. Dup overskydende marinade af med et stykke køkkenrulle, inden du skærer kyllingen ud. Skal det gå stærkt, bruger bare kyllingen direkte fra pakken.
  2. Skær kylling i strimler og steg dem i olie på en varm pande i nogle minutter, til de er gennemstegte.
  3. Rengør tomater og peberfrugter. Skær dem i tern eller strimler.
  4. Skyl basilikumblade og dup dem tørre.
  5. Læg en tortilla på en meget varm pande. Læg fyld på den ene halvdel (hold de yderste 0,5 cm fri) og fold pandekagen på midten. Steg den 3-4 minutter på hver side til brødet er sprødt og fyldet sammenhængende.
  6. Del den færdige quesadilla i fire stykker, så de bliver nemmere at hapse, og spis stykkerne med dip til, imens de er rygende varme.

Hjemmelavede grove tortillapandekager opskrift

Næste gæst i serien om “Mig og min yndlingsingrediens” er Anne Sofie fra Madfilosofie. Om to uger kan du her på domænet læse, hvad hendes favorit-ingrediens er.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags