Seneste indlæg

  • Nye udfordringer på vej

    Nye udfordringer på vej
  • Herlige, hypede havtorn

    Herlige, hypede havtorn
  • Nem fiskelasagne med grøntsager

    Nem fiskelasagne med grøntsager
  • Kold sommersuppe med daggammelt brød

    Kold sommersuppe med daggammelt brød

Hjemmelavede rawbarer med kokos

Hjemmelavede rawbarer med kokos

Disse hjemmelavede rawbarer er lidt en mellemting imellem en müslibar og en figenstang. De er perfekte til bilturen, i tasken eller bare når den lille (lækker)sult melder sig.

Det er ikke svært at lave dem selv og så ved du også, hvad der er i (og hvad der ikke er i af e-numre og den slags). Barerne er til den kalorieholdige og søde side – men de smager virkelig godt, giver hurtig energi, tilfredsstiller trangen til noget sødt og er langt sundere end f.eks. en chokoladebar.

Har du ikke kokosfibermel, så brug lidt ekstra havregryn eller kokosmel i stedet.

Jeg opbevarer barerne i køleskabet. Dér holder de længst, men chokoladen bliver lidt misfarvet. Det går dog ikke ud over smagen

Det skal du bruge til ca. 16 hjemmelavede rawbarer

  • 3 spsk kokosolie
  • 1 dl vand
  • 150 g tørrede figner
  • 75 g tørrede abrikoser
  • 50 g hasselnødder
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 tsk vanillesukker
  • 80 g kokosfibermel
  • 1 nip salt
  • 75 g mørk chokolade
  • Ca. 0,5 dl kokosmel til drys

Opskrift på rawbar med kokos

Sådan laver du hjemmelavede rawbarer

Smelt kokosolien let og bland den med de tørrede frugter, nødder og vand. Hak det hele godt sammen i en foodprocessor/minihakker/kaffekværn eller hvad du nu foretrækker at bruge. En blender kan til nød gå an

Opskrift på rawbar med kokos

Bland havregryn, vanillesukker, kokosfibermel og salt. Brug hænderne til at ælte alle ingredienserne godt sammen

Opskrift på rawbar med kokos

Fordel massen i en form, hvor den har en passende højde, og tryk den godt ned. Jeg bruger en plastikboks på 22×13 cm, her bliver barerne ca. 2 cm høje

Opskrift på rawbar med kokos

Smelt chokoladen og fordel den jævnt oven på massen. Drys med kokosmel mens chokoladen er flydende

Opskrift på rawbar med kokos

Stil formen i køleskabet nogle timer eller længere og skær barerne ud i den størrelse, du ønsker. Jeg laver 16 stk. og pakker dem ind i madpapir, så er de lige til at tage med ud af døren

Hjemmelavede rawbarer

Hvis du vil spare på kalorierne, kan du f.eks lave mine sunde müslibarer med chiafrø eller rawkugler med peanuts.

Indlægget indeholder affiliate links

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

2 Comments

  1. Ane Vistesen
    8. juli 2016 / 10:43

    Uhm, de skal helt sikkert prøves!😃

    • Line
      Forfatter
      8. juli 2016 / 11:09

      Lad mig endelig vide, hvad du synes om dem😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

læs videre

Tags