Seneste indlæg

  • Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus

    Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus
  • Madformadelskere ryger deres egen bacon

    Madformadelskere ryger deres egen bacon
  • Grov aspargestærte med limabønner, ricotta og parmaskinke

    Grov aspargestærte med limabønner, ricotta og parmaskinke
  • Peberkager

    Peberkager

Dip-tip: Hjemmelavet grov remoulade med spidskål

Dip-tip: Hjemmelavet grov remoulade med spidskål

I dag fortsætter min sommerdip-tip serie med en opskrift på hjemmelavet grov remoulade. Altså ikke grov som i spækket med fuldkorn, der er gode for maven. Men med en grov struktur og knasende sprøde chunks. Skulle du ønske det, kan du imidlertid nemt lave din egen remoulade med fermenterede grøntsager (sauerkraut), som i lighed med fuldkorn har en gavnlig effekt på tarmfloraen. I den remoulade, som jeg bringer opskriften på her, bruges dog lyn-eddikesyltet spidskål og bladselleri, som begge er i sæson lige nu.

Remouladen er frisk, syrlig og meget nem at lave. Hvis du (eller andre, som skal spise remouladen) ikke bryder dig om de grove stykker, kan du bare blende den, så konsistensen i stedet bliver fin og cremet.

Hjemmelavet grov remoulade

En klassisk remoulade laves ved at blande en mayonnaisedressing med fyld, som typisk består af syltede grøntsager. Den er ikke svær at lave selv og en hjemmelavet grov remoulade smager 100 gange bedre end de færdigkøbte. Desuden slipper du for en masse tilsætningsstoffer og andre E-numre og du kan selv vælge, hvilke grøntsager du vil putte i samt skrue op og ned for styrke og smagsnuancer. Skal det gå rigtig stærkt, kan du bare vende et glas pickles med mayonnaise og creme fraiche og smage til med sennep, salt og peber.

Opskriften her giver en portion remoulade, som kan være i et glas på ca. 4 dl. Den holder sig en uges tid i køleskabet.

Hjemmelavet grov remoulade – det skal du bruge

Lage

  • 2 dl lys eddike (jeg bruger gerne 1 dl god hvidvinseddike og 1 dl almindelig husholdningseddike)
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk karry

Fyld

  • 1 lille spidskål
  • 2 stilke bladselleri

Dressing

  • 4 spsk god mayonnaise (gerne hjemmelavet)
  • 5 spsk skyr eller creme fraiche med lavt fedtindhold
  • 0,5 tsk karry
  • 1 tsk sukker

Evt. et par kviste friske krydderurter

Hjemmelavet remoulade opskrift

Sådan laver du en hjemmelavet grov remoulade

Varm eddike, vand, salt og 1 tsk karry i en lille gryde. Lad det koge op og tag gryden af blusset, når lagen koger

Fjern imens de yderste blade fra spidskålet og snit det fint sammen med bladselleriet

Overhæld grøntsagerne med lagen og lad det trække i ca. 15 minutter. Evt. længere, hvis du gerne vil have en endnu mere syrlig smag frem

Hjemmelavet remoulade opskrift

Rør dressingen sammen imens du venter

Hæld grøntsagerne over i en si og lad dem dryppe af. Kasser lagen og vend det hele sammen

Hjemmelavet grov remoulade

Opbevar remouladen på køl, hvor den kan holde sig i en uges tid

Hak krydderurter og drys over ved servering. Remouladen er her serveret helt klassisk: Oven på en rugbrødsmad med fiskefilet. Den syrlige, spidse smag passerrigtig godt sammen med de fleste fisketyper (og i en børnefamilie som vores: fiskefrikadeller, torskerogn og fiskefingre). Prøv den også sammen med skiveskåret pålæg eller en god spegepølse.

Hjemmelavet grov remoulade

I næste uge deler jeg opskriften på min yndlings hjemmerørte sommer-mayo med krydderurter og hvidløg.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags