Seneste indlæg

  • Nye udfordringer på vej

    Nye udfordringer på vej
  • Herlige, hypede havtorn

    Herlige, hypede havtorn
  • Nem fiskelasagne med grøntsager

    Nem fiskelasagne med grøntsager
  • Kold sommersuppe med daggammelt brød

    Kold sommersuppe med daggammelt brød

Lakridsgranola med daggammelt rugbrød

Hjemmelavet lakridsgranola med rugbrødsrester

Hjemmelavet müsli er en herlig måde at give halvtørt rugbrød nyt liv på. Holdbarheden forlænges og du kan blande brødresterne sammen med lige præcis de nødder, gryn, kerner eller bær, som du bedst kan lide eller trænger til at få brugt. Nedenfor deler jeg en opskrift på en hjemmelavet lakridsgranola med rugbrødsrester. Lakridspulveret giver et lækkert sødt (men ikke vammelt) pift til smagen. Det gør, at den passer perfekt til at drysse oven på et surmælksprodukt. Du kan dog spise den hjemmelavede lakridsmüsli præcis som du plejer at spise din müsli.

For et par uger siden var jeg på rundvisning i Johan Bülows lakridsfabrik. Jeg var inviteret, fordi Johan Bülow er sponsor for Madskolerne, hvor jeg har slået mine folder som frivillig. Det var en fed oplevelse for en madnørd som mig at komme rundt og se fabrikken. Og at gå ombord i lakridsbuffeten, hvor jeg kunne forsyne mig fra hele sortimentet, var himmelsk. Selvom jeg spiste så meget, at jeg svedte lakrids ud af alle mine porer i de efterfølgende dage, var jeg bestemt ikke mættet af smagen. Tværtimod fik jeg endnu mere blod på tanden ift. at bruge lakridspulver i madlavningen. Der er dog absolut også grænser – f.eks. fik vi serveret en lakridsmælk, som jeg bestemt ikke syntes gjorde noget godt for min kaffe.

Hjemmelavet lakridsgranola med rugbrødsrester – Det skal du bruge

  • 250 g tørt rugbrød (ca. 3 store skiver)
  • 2 dl nødder eller mandler
  • 3 spsk honning
  • 3 spsk kokosolie
  • 1-2 spsk lakridspulver
  • 1 nip salt
  • 2 dl havregryn
  • 0,5 dl græskarkerner
  • 2 dl tørrede tranebær

Hjemmelavet lakridsgranola med rugbrødsrester, lakrids mysli opskrift

Hjemmelavet lakridsgranola med rugbrødsrester – Sådan gør du

Skær skorperne af rugbrødsskiverne og riv, hak eller smuldr resten

Hak nødderne groft

Varm honning og kokosolie til det bliver flydende. Brug en stor pande og middelvarme

Tilsæt lakridspulver og salt og rør, indtil det er helt opløst og du har en sammenhængende sirupmasse

Vend rugbrød, nødder, havregryn og græskarkerner i sirupmassen på panden

Rist blandingen ved middelvarme i 10-15 minutter og vendt hyppigt i den undervejs

Tilsæt tranebær, vend rundt og tag panden af varmen

Bred den varme müsli ud på et stykke bagepapir og lad den køle helt ned

Hvis du smager på müslien, mens den stadig er varm, bliver du sikkert skuffet. Lakridssmagen er ret dominerende og granolaen blød

Hjemmelavet lakridsgranola med rugbrødsrester, lakrids mysli opskrift

Opbevar müslien i en lufttæt beholder, hvor den fint kan holde sig i et par uger. Spis den hjemmelavede lakridsgranola, som du plejer at spise müsli

Til variation kan du f.eks. bruge kanel eller vanille i stedet for lakridspulver.

Du kan også bruge rugbrødsrester til hjemmelavede rugbrødscroutoner, der er lækre på suppe eller i salat.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

2 Comments

  1. Emma
    24. oktober 2017 / 12:51

    Rigtig god idé at bruge rugbrød som ymerdrys! Jeg elsker også lakrids i maden

    • 24. oktober 2017 / 20:34

      Tak – portionen her forsvandt ualmindelig hurtigt herhjemme🙈🙊😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

læs videre

Tags