Hjemmelavet lemoncurd. Sur, sød og cremet!

Hjemmelavet lemoncurd. Sur, sød og cremet!

Lige siden Fie fra bloggen Madfilosofie skrev til mig, at hendes yndlingsingrediens er citroner (det kan du læse mere om månedens indlæg i serien “Mig og Min Yndlingsingrediens”) har jeg haft lyst til hjemmelavet lemoncurd. Jeg ELSKER den syrligtsøde citroncreme og spiser den på alt, der kan bruge et citronpift. På brød og scones, i smoothies, sammen med surmælksprodukter til morgenmad, i desserter eller rørt op med flødeskum i kager. Et glas hjemmelavet lemoncurd er også en rigtig god værtindegave.

Hjemmelavet lemoncurd – Det skal du bruge

  • 3-4 citroner
  • 100 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 1 æg
  • Desuden: Patentglas eller lignende, der kan rumme i alt ca. 3 dl

Hjemmelavet lemoncurd sund opskrift

Sådan laver du hjemmelavet lemoncurd

  1. Skyl og tør citronerne. Pres dem for saft (du skal bruge ca. 1 dl i alt) og riv skallen fint.
  2. Skær smør i mindre stykker og pisk det sammen med sukkeret. Tilsæt æggeblommer (en ad gangen) imens du pisker og til sidst et helt æg.
  3. Hæld blandingen i en lille gryde sammen med citronsaft og -skal. Varm den langsomt op, uden at det koger.
  4. Lad gryden stå på varmen i 5-10 minutter imens du jævnligt rører i blandingen. Den skal have en cremet konsistens, når du tager gryden fra varmen.
  5. Hæld din hjemmelavede lemoncurd på skoldede glas og opbevar dem i køleskabet, hvor de kan holde sig i 1-2 uger.

Du kan tilsætte forskellige krydderier (f.eks. lakridspulver eller vanilje) eller andre bær eller frugter (f.eks. moste jordbær, klementiner eller appelsinsaft) i din lemoncurd. Jeg foretrækker den dog au naturel, så jeg rigtig kan nyde dens snerpende syrlighed blandet med en fed konsistens og et strejf af sødme.

Hjemmelavet lemoncurd opskrift

Ved du ikke, hvad du skal stille op med dine overskydende æggehvider, så kan du måske finde inspiration i indlægget Sådan får du brugt de sidste æggehvider.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.