Seneste indlæg

  • Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret

    Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret
  • Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta

    Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta
  • Sådan får du brugt dine rugbrødsrester

    Sådan får du brugt dine rugbrødsrester
  • Sund spaghetti carbonára

    Sund spaghetti carbonára

Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus

Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus

Hummus er en sikker vinder, hvis du skal have grøntsagsstængerne til at glide ned. Den er også altid god til tapas eller i en sandwich. Påskebordet herhjemme bød bl.a. på en peberfrugtehummus og nedenfor kan du se opskriften.

Det er sådan set bare en klassisk hummus tilsat stegte eller ristede stykker af peberfrugt og gulerødder. De ekstra grøntsager bidrager bl.a. med masser af umami og en skøn sød og røget smag.

Jeg kan godt lide en rustik mos og bruger derfor bare en stavblender til at blande massen. Vil du have en lind konsistens, så kør den igennem en foodprocesser eller en almindelig blender.

Du kan bruge humus med peberfrugter som spread på et stykke rugbrød eller i en sandwich sammen med sprødt salat og kødpålæg. Du kan også bare bruge den som sandwichfyld i sig selv, evt. med et salatblad eller et par agurkeskiver.

Sandwich med peberfrugtehummus opskrift

Opskrift på peberfrugtehummus

(scroll ned i bunden for en mere læse- og printvenlig version)

Jeg bruger en stegepande, men du kan i stedet grille grøntsagerne på en grill eller i ovnen ved 210 grader i ca. 15 minutter. Lad peberfrugterne køle lidt ned og gnub så skindet af.

Det grønne drys består i den her variant af brøndkarse. Brøndkarse er aromatisk, nøddeagtig og har en let bittert smag. Og så er der masser af vitaminer og mineraler i, bl.a C-vitaminer og jern. Du kan udskifte den med f.eks. persille, karse eller andre krydderurter.

Peberfrugtehummus humus dip sund opskrift

Det skal du bruge

  • 100 g tørrede kikærter eller 1 dåse (ca. 230 g) udblødte og kogte
  • 2 røde peberfruger
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 2 pressede fed hvidløg
  • 0,5 spsk. olie til stegning
  • 1 spsk. tahin
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1-2 spsk. friskpresset citronsaft
  • 1-2 spsk. smagsneutral olie
  • 0,5 tsk. salt
  • En dusk brøndkarse til servering (kan udelades)

Sådan laver du peberfrugtehummus

Sæt kikærterne i blød natten over og kog dem i nyt vand i ca. 45 minutter. Kasser både iblødsætnings- og kogevandet. Bruger du kikærter fra dåse, så bare hæld dem i en si eller et dørslag og lad dem dryppe af.

Skyl peberfrugterne og skær dem i små tern.

Skræl gulerødderne og skær også dem i små tern.

Steg peberfrugte- og gulerodsstykkerne sammen med det ene fed hvidløg ved høj varme i lidt olie på en pande i 5 minutter. De skal blive bløde og gerne lidt brændte.

Hummus med peberfrugter opskrift

Lad grøntsagsstykkerne køle en smule og bland dem så med kikærter, det sidste fed hvidløg, tahin, spidskommen og lidt citronsaft og olie i en skål. Brug en stavblender til du opnår den ønskede konsistens. Du kan også køre det i en foodprocesser eller en blender, hvis du vil have en meget lind humus.

Juster konsistensen med olie og smag til med salt og citron.

Skyl brøndkarsen og drys over din peberfrugtehummus.

Hummusen kan holde sig i køleskabet i ca. 4 dage, men tilsæt først brøndkarse den dag, du skal spise den.

Hummus med peberfrugter

Hummus er en sikker vinder til tapas, i en sandwich eller som dip til grøntsagsstænger. Her i en variant med ristede peberfrugter og gulerødder.
Ret Snack
Keyword Dip, God til mange

Ingredienser

  • 100 g tørrede kikærter eller 1 dåse (drænet vægt ca. 230 g)
  • 2 røde peberfruger
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 2 pressede fed hvidløg
  • 0,5 spsk. olie til stegning
  • 1 spsk. tahin
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1-2 spsk. friskpresset citronsaft
  • 1-2 spsk. smagsneutral olie
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 dusk brøndkarse kan udelades

Sådan gør du

  • Sæt kikærterne i blød natten over og kog dem i nyt vand i ca. 45 minutter. Kassér både iblødsætnings- og kogevandet. Bruger du kikærter fra dåse, så bare hæld dem i en si og lad dem dryppe af.
  • Skyl peberfrugterne og skær dem i små tern.
  • Skræl gulerødderne og skær også dem i små tern.
  • Steg peberfrugte- og gulerodsstykkerne sammen med det ene fed hvidløg ved høj varme i lidt olie på en pande i 5 minutter. De skal blive bløde og gerne lidt brændte.
  • Lad grøntsagsstykkerne køle en smule og blend dem så med kikærter, det sidste fed hvidløg, tahin, spidskommen og lidt citronsaft og olie. 
  • Juster konsistensen med olie og smag til med salt og citron.
  • Skyl brøndkarsen og drys over ved servering.

Du kan også lave hummus af sorte bønner. Eller du kan prøve en anden af mine yndlingsdips: Fetadip med soltørrede tomater eller Ærte-avocadocreme.

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags