Dip tips: Hummus-guacamole med hvidkål

Dip tips: Hummus-guacamole med hvidkål

I ugens dip-tip mødes kikærter, avocado og hvidkål i en cremet hummus-guacamole, som strutter af sundhed. Velsmagende, saftig og lynhurtigt væk, når jeg sætter den på bordet herhjemme.

Den er supernem at lave og dejligt mættende, fordi der er godt med kostfibre i. Desuden er den spækket med sunde festsyrer, protein, vitaminer (f.eks. A og B-vitaminer), vigtige mineraler (bl.a. magnesium, jern og zink) og frem for alt: masser af god smag.

Hummus-guacamole – det skal du bruge

  • 200 g kogte kikærter (eller 1 dl rå)
  • 2 avocadoer
  • 150 g hvidkål
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 tsk balsamico
  • salt

Hjemmelavet dip

Hummus-guacamole – sådan gør du

Hvis du bruger rå kikærter, skal de først udblødes i vand natten over og koges i en lille time

Hak hvidkål groft, fjern hvidløgsskal og grav avocadoernes kød ud med en ske

Blend alle ingredienser og kør, til du har en passende konsistens. Du kan også vente med at tilsætte hvidkålen til efter blendning. Så får dippen en mere grov struktur.

Avocadodip

Smag cremen til med salt og afpas evt. konsistensen med lidt mere olie eller creme fraiche.

Brug desuden ekstra balsamico, hvis dippen trænger til mere sødme eller ekstra citronsaft, hvis den trænger til mere syrlighed

Hummus-guacamole

Dippen er på billedet øverst serveret sammen med ovnbagte kartoffelbåde og brocollibuketter. Den smager også skøn sammen med fisk, f.eks. i en sandwich, oven på en paneret rødspætte, som dyppelse til fiskefrikadeller eller som her: På groft brød ved siden af en laksebøf.

Cremen kan holde sig et par dage i køleskabet.

Variationer: brug f.eks. en spsk. finthakket chili til at peppe smagen op. Du kan også tilsætte lidt tahin (sesampasta), lige som i en traditionel hummus. Det gør smagen mere nøddeagtig. Et ordentligt skud lime- eller citronsaft gør dippen ekstra syrlig og får den til at passe særligt godt sammen med fisk.

Indlægget er en del af min dip-tip serie, hvor jeg hver søndag hen over sommeren deler én af mine yndlingsdips har på domænet.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *