Hvad er foodprepping? Læs indlægget og se videoen

Hvad er foodprepping? Læs indlægget og se videoen

Snitter du grøntsager til flere dage ad gangen, bliver der samlet set mindre opvask. Det bliver også nemmere for dig at lave mad de følgende dage. Konceptet kaldes at forberede eller preppe sin mad. Men hvad er foodprepping? Og hvordan gør man? I indlægget her kan du blive klogere på, hvordan en inkarneret foodprepper forebereder ugens måltider.

Frygter du ulvetimen? Når ungerne er trætte, du selv lige er kommet hjem fra arbejde og I alle begynder at være sultne og gnavne? Rigtig mange danskere tyr til en færdigret, take-away eller én af de sædvanlige 8-10 retter fra repertoiret, når middagen skal på bordet. Det er nemt og hurtigt.

Sund og varieret mad bliver dog en hel del mere tilgængeligt, hvis du på forhånd har indkøbt og forberedt råvarer til alle ugens måltider. Sådan lyder en del af begrundelsen for, at foodprepping giver overskud i hverdagen hos især børnefamilierne.

Hvad er foodprepping?

At foodpreppe betyder at gøre ingredienser klar til tilberedning.

”Det, der tager tid, når man laver mad, det er at stå og snitte grøntsagerne. Når jeg prepper, så snitter jeg f.eks. noget spidskål og så lægger jeg det i køleskabet. Når jeg så skal bruge det, kan jeg bare tage det ud på panden eller i en salat eller hvad jeg nu har planlagt. Supernemt, så kan man lave mad på ingen tid”.

Sådan siger Malene Dollerup, som er administrator i Facebookgruppen Foodprepper Danmark og desuden står bag Foodprepperklubben.dk

Søndag formiddag i køkkenet

Et solidt skærebræt af træ og en skarp kniv ligger klar. Det samme gør to rene, fugtige klude, en pose til emballageaffald og en skål til bioaffald. Nyindkøbte grøntsager og frugter dækker den ene side af køkkenbordet. Ved siden af står der tomme opbevaringsbøtter og gennemsigtige fryseposer.

Malene bruger sin søndag formiddag i køkkenet, hvor hun forebereder den næste uges aftensmåltider. Hun begynder med at lægge en madplan for ugens første fire dage. Ud over Malene selv og hendes mand skal maden mætte tre børn i alderen 12-18 år. Dernæst kører Malene ned for at handle alle ingredienserne og så bruger hun en time eller to i køkkenet på at foodpreppe.

Hvad er foodprepping måltidsforberedelse grøntsager

I videoen her kan du se, hvordan det foregår, når Malene foodprepper og høre hendes fortælle om fordele og ulemper:

Malene Dollerup er administrator i Facebookgruppen Foodprepper Danmark, hvor der er masser af inspiration at hente. Hun står desuden bag Foodprepperklubben.dk, hvor du kan købe ugeplaner med opskrifter, indkøbslister og guides til foodpreppervenlige måltider.

På næste søndag får du en række foodprepperes bud på, hvorfor de prepper og hvad de tror, at du kan få ud det. Og følger du med i mit tema hen over sommeren, får du også gode råd til at komme i gang, en sundheds- og ernæringseksperts vurdering af konceptet og meget andet.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.