Sådan kommer du i gang med at foodpreppe

Sådan kommer du i gang med at foodpreppe

Vil du gerne i gang med at foodpreppe? F.eks. efter at du har set, hvordan en inkarneret foodprepper griber opgaven an? Læst om, hvorfor kan være en god idé at foodpreppe? Eller om, at eksperterne siger, at foodpreppede fødevarer er sunde?

Siri Robinson er ernæringsvejleder og afholder bl.a. workshops med inspiration til foodprepping. Hun giver følgende råd til dig, der gerne vil i gang med at foodpreppe:

Gode råd til at komme i gang med foodprepping

  • Sæt dig ned og lav en plan. Hvad har jeg i køkkenskabene? Hvor mange gange er vi hjemme i den her uge? Hvor mange spiser vi sammen?
  • Find 3-4 retter, som er nemme at lave. Søg inspiration på nettet eller i en kogebog.
  • Lav en indkøbsliste, køb ind og prep maden på et tidspunkt, hvor du har god tid og kan hygge dig med det.
  • Hvis du har overskud og dine børn også gerne vil være med, så planlæg f.eks. at I er sammen om at skære gulerødder ud tirsdag eftermiddag.
  • Følg sæsonerne. Så ved du, at der kommer variation i løbet af året.

“Bare kast dig ud i det og vær nysgerrige på mad” opfordrer Siri. ”Prøv at se madlavning som en hyggelig ting i stedet for en sur pligt”.

En podcast eller god musik i ørerne er med til at gøre Malene Dollerups foodprepping til et break fra hverdagen. Og derudover anbefaler hun lige som Siri, at du bare går i gang med at foodpreppe. I videoen her får du hendes bedste tips til, hvordan du foodprepper:

Spændende opskrifter, der varierer med sæsonerne, kan du f.eks. finde i Aarstidernes madplaner for deres måltidskasser eller på Dansk Gartneris side Sæson. Og så kan du naturligvis følge med her på siden, i Facebookgruppen Foddprepper Danmark, som Malene står bag, eller se, hvad Siri Robinson deler på Instagram

Sådan kommer du i gang med at foodpreppe

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.